Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Επικαιρότητα

Όχι στον διαχωρισμό της δικογραφίας για το «μπάζωμα» από τη βασική για το δυστύχημα

από Ελίζα Λιμοντζόγλου
Πριν 4 μήνες
σε Επικαιρότητα
Share on FacebookShare on Twitter

Αρνητική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας για τον διαχωρισμό της δικογραφίας του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού από τη βασική δικογραφία για τα Τέμπη.
Ο κ. Αγοραστός μαζί με άλλους έξι υπηρεσιακούς παράγοντες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος για όσα έγιναν μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών. Δηλαδή τις παρεμβάσεις στο χώρο (μπάζωμα-ξεμπάζωμα) και την έρευνα για τη φωτιά που ακολούθησε της σύγκρουσης (εδώ κατηγορούνται τέσσερις πυροσβέστες).

Λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα της πράξης ο χρόνος παραγραφής είναι μικρότερος σε σχέση με το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών με το οποίο διώκονται σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι στη βασική δικογραφία για τη σύγκρουση (33 από τους 36).

Έτσι με δεδομένο πως η κύρια ανάκριση του εφέτη ανακριτή είναι ακόμα σε εξέλιξη και με ανοιχτά μέτωπα την έρευνα στο υπουργείο Μεταφορών, το πόρισμα του ΕΜΠ για τη φωτιά και την ενδεχόμενη αναβάθμιση των κατηγοριών για τα στελέχη της Hellenic Train, ζητήθηκε από την πλευρά του κ. Αγοραστού ο διαχωρισμός της δικογραφίας του προκειμένου η δίκη για τις παρεμβάσεις στο χώρο να ξεκινήσει σε χρόνο ανεξάρτητο από τη βασική δίκη για τη σύγκρουση.

Θυμίζουμε πως τόσο ο κ. Αγοραστός όσο και οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι για την παράβαση καθήκοντος, απολογήθηκαν ήδη στον εφέτη ανακριτή.

Να σημειωθεί πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε τεθεί στο Συμβούλιο Εφετών το θέμα του διαχωρισμού της δικογραφίας του κ. Αγοραστού μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας τον Φεβρουάριο του 2024. Πέρυσι τον Απρίλιο το Συμβούλιο συνεδρίασε πάλι για τον διαχωρισμό και η απάντηση ήταν και τότε ίδια. Να παραμείνει δηλαδή η δικογραφία του στη βασική δικογραφία για τη σύγκρουση.

Με βάση αυτή την εξέλιξη οι κατηγορούμενοι μέχρι στιγμής για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα παραμένουν 43 εκ των οποίων οι 36 (στελέχη ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, πρόεδρος ΡΑΣ κτλ.) κατηγορούνται για τη σύγκρουση και οι εφτά για τα όσα έγιναν μετά.

Ακόμη σε ότι αφορά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας για το μη προσκομισθέν βιντεοληπτικό υλικό από τον Εμπορικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, σήμερα κατέθεσε δια πληρεξουσίου υπόμνημα ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ την περίοδο του δυστυχήματος και μέχρι να αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στα μέσα Μαρτίου του ’23 ο κ. Παναγιώτης Τερεζάκης.

Ο τελευταίος όπως και ένα στέλεχος εταιρείας που χειρίζεται τις κάμερες, κατέθεσαν ήδη υπόμνημα στον Αντεισαγγελέα όταν κλήθηκαν για εξηγήσεις και πλέον ο εισαγγελικός λειτουργός καλείται να μελετήσει το υλικό που έχει στη διάθεση του και να αποφανθεί αν και για ποιους συντρέχουν λόγοι άσκησης ποινικής δίωξης για το θέμα του βιντεοληπτικού υλικού από τον Εμπορικό Σταθμό.

ΑΘΗΝΑ 984

Προηγ.

O Τραμπ υποδέχεται σήμερα τον Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο

Επόμ.

Στους δρόμους σήμερα ΑΔΕΔΥ-συνταξιούχοι

Επόμ.
Συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ – Στην ατζέντα ο προγραμματισμός πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας

Στους δρόμους σήμερα ΑΔΕΔΥ-συνταξιούχοι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • Dolce Vita
    12:00 - 13:00

Ροή ειδήσεων

Δυνατότητα consent μέσω Gov.gr Wallet και για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Δυνατότητα consent μέσω Gov.gr Wallet και για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

23/05/2025
Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Στους συντελεστές του “No Other Land” το Βραβείο Ειρήνης Πρεσπών για το 2025

Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Στους συντελεστές του “No Other Land” το Βραβείο Ειρήνης Πρεσπών για το 2025

23/05/2025
e-ΕΦΚΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις – Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

e-ΕΦΚΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις – Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

23/05/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result