Τρίτη, 22 Ιουλίου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Αυτοδιοίκηση

4+1 δράσεις του Δήμου Αθηναίων για την τρίτη ηλικία

από Γιώργος Μισιάκας
Πριν 9 μήνες
σε Αυτοδιοίκηση
4+1 δράσεις του Δήμου Αθηναίων για την τρίτη ηλικία
Share on FacebookShare on Twitter

Τις δράσεις του για την τρίτη ηλικία επεκτείνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω μιας νέας συνεργασίας με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Από σήμερα 14 Οκτωβρίου αρχίζει το πρόγραμμα καλλιτεχνικών βιωματικών εργαστηρίων «Prima Βόλτα», μια μουσική εμπειρία που φέρνει τα μέλη των Λεσχών Φιλίας σε επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό. Οκτώ Λέσχες Φιλίας και το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» θα λειτουργήσουν ως κέντρα δραστηριοτήτων, προσκαλώντας τα μέλη σ’ ένα ταξίδι νοσταλγίας στις γειτονιές της Αθήνας.

«Οι Λέσχες Φιλίας του δήμου μας αποτελούν πρότυπα Κέντρα Ενεργής Γήρανσης, με στόχο την ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής υγείας των μελών τους. Επεκτείνουμε συνεχώς τις δράσεις μας, εισάγοντας νέες εμπειρίες», ανέφερε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας και πρόσθεσε: «Θέλουμε οι μεγαλύτεροι ηλικιακά συμπολίτες μας να παραμένουν ενεργοί και δραστήριοι. Σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς, όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, προσφέρουμε βιωματικά εργαστήρια και ειδικές ξεναγήσεις. Επιπλέον, δημιουργούμε το πρώτο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στον δήμο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ».

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Ενεργής Γήρανσης, Λεσχών Φιλίας και Αστικής Πανίδας Όλγα Δούρου, τόνισε: «Βασικός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πλήθος εξειδικευμένων δράσεων για την τρίτη ηλικία με σκοπό να προάγουμε την υγιή και ενεργή γήρανση. Κατά συνέπεια, δώσαμε έμφαση στη δημιουργία μιας σειράς συνεργασιών, που επικεντρώνονται στη νοητική και ψυχολογική ενδυνάμωση, την κοινωνικοποίηση και τη σωματική και πνευματική ευεξία».

Μέσα στον Οκτώβριο ξεκινούν και άλλες δράσεις, σχεδιασμένες από το τμήμα τρίτης ηλικίας του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς και με σκοπό την ενίσχυση της συμμετοχής, της έκφρασης και της κοινωνικής σύνδεσης των ατόμων τρίτης ηλικίας.

Συγκεκριμένα:

  • Παροχή διατροφικών συμβουλών σε συνεργασία με τη ΔΑΕΜ: Τα μέλη των Λεσχών Φιλίας θα λάβουν εξατομικευμένες οδηγίες από διατροφολόγους για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών τους, με λιπομέτρηση, μέτρηση οστικής μάζας και παρακολούθηση της υγείας τους.
  • Ψηφιακή παρουσίαση εκθεμάτων από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Μετά την επιτυχημένη ανταπόκριση που σημείωσε, το πρόγραμμα συνεχίζεται με τη συμμετοχή της Λέσχης Φιλίας Νέου Κόσμου. Ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ενταγμένες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», θα δέχονται επισκέψεις στο σπίτι τους από την ομάδα του Μουσείου και να γνωρίσουν τα εκθέματα μέσα από μια ψηφιακή εμπειρία. Επιπλέον, το μουσείο παρέχει δωρεάν ξεναγήσεις σε όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν με συνοδεία.
  • Ελεύθερη είσοδος σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».
  • Βιωματικό θεατρικό εργαστήρι «Αγαπόνιο project»: Τα μέλη των Λεσχών Φιλίας θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη σωματική κίνηση, την αφήγηση και το θεατρικό παιχνίδι.

Τέλος, οι Λέσχες Φιλίας θα λειτουργούν εκτός από πρωί και δύο απογεύματα την εβδομάδα, ενώ παράλληλα απλουστεύονται οι διαδικασίες εγγραφής για τα νέα μέλη. Το πρόγραμμα των Λεσχών Φιλίας για το 2024-2025 περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και μουσεία, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, ημερήσιες εκδρομές και περιπάτους. Παράλληλα, υλοποιούνται προγράμματα γυμναστικής, αυτοάμυνας, νοσηλευτικής φροντίδας, φυσιοθεραπείας και δράσεις που προάγουν την διαγενεακή αλληλεγγύη.

Προηγ.

ΕΔΔΥΠΠΥ: Με καταρτίσεις για «την προαγωγή της υγείας» και βραβεύσεις Δήμων ολοκληρώθηκε το 19ο Συνέδριο

Επόμ.

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ισχυρές Περιφέρειες!»

Επόμ.
Νίκος Χαρδαλιάς: «Ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ισχυρές Περιφέρειες!»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ισχυρές Περιφέρειες!»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    20:00 - 23:59

Ροή ειδήσεων

M. Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν δεσμεύσεις περιουσιών

M. Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν δεσμεύσεις περιουσιών

22/07/2025
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Ιόνιο, Αρκαδία, Μεσσηνία, Ηλεία και Αχαΐα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Ιόνιο, Αρκαδία, Μεσσηνία, Ηλεία και Αχαΐα

22/07/2025
Καιρός – καύσωνας: Τι είναι η θερμική καταπόνηση και πώς να την αποφύγουμε

Καιρός – καύσωνας: Τι είναι η θερμική καταπόνηση και πώς να την αποφύγουμε

22/07/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result