Μπορεί πριν από μερικά χρόνια τα κινητά τηλέφωνα να μην συνδέονταν στο διαδίκτυο, και να διέθεταν ελάχιστα χαρακτηριστικά συγκριτικά με τα σύγχρονα smartphones, ωστόσο αναμφίβολα χαρακτηρίζονταν από μεγάλη ανθεκτικότητα.
Σήμερα αρκεί μία πτώση για να καταστρέψει ένα κινητό, ακόμη και καινούργιο, όσο ανθεκτικό και εάν είναι. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι ίδιοι οι καταναλωτές κάνουν «τραγικά» λάθη, τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια ένα κινητό τηλέφωνο στο να καταστραφεί πολύ εύκολα!
- Τα αφήνουμε χωρίς θήκη
Κινητό χωρίς προστατευτική θήκη είναι καταδικασμένο να υποστεί φθορές ή ακόμη και να καταστραφεί πλήρως με μεγάλη ευκολία. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πόσο εύκολο είναι να γλιστρήσει από τα χέρια μας και να πέσει στον δρόμο ενώ περπατάμε. Μία τέτοια πτώση σε ένα κινητό χωρίς θήκη θα είναι σίγουρα ολέθρια. Οι θήκες κινητών έχουν κατασκευαστεί άλλωστε για να μας προστατεύουν από τέτοιου είδους ατυχήματα αλλά και να διατηρούν το smartphone μας ασφαλές ανά πάσα στιγμή.
- Τα χρησιμοποιούμε συνέχεια
Είναι δύσκολο κάποιος να αποχωριστεί το smartphone του, ωστόσο όσο πιο συχνά το χρησιμοποιούμε τόσο πιο πολύ το επιβαρύνουμε και μειώνουμε τον χρόνο ζωής του. Ένα κινητό που δεν κλείνει ποτέ ή που δεν φορτίζεται σωστά (επειδή παράλληλα παίζουμε όσο είναι στην πρίζα) σίγουρα φθείρεται λειτουργικά και σταδιακά καταστρέφεται ή αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματα. Εκτός των άλλων, εάν δεν προσέξουμε και δεν επιλέξουμε μία ορθή χρήση του κινητού μας, ο κίνδυνος του εθισμού είναι κάτι παραπάνω από πιθανός. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας προτείνουν ολοένα και περισσότερο το digital detox, την αποτοξίνωση από τη συχνή χρήση του κινητού, εξηγώντας πως ακόμη και ένα μικρό «διάλλειμα» μέσα στην ημέρα από το κινητό μας, μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την ψυχική υγεία μας.
- Επιλέγουμε λάθος μεμβράνη
Ένα ακόμη λάθος στο οποίο πέφτουν αρκετοί καταναλωτές είναι το ότι στην προσπάθεια τους να εξοικονομήσουν χρήματα εμπιστεύονται λάθος προστατευτικές μεμβράνες οθόνης, οι οποίες πρακτικά προσφέρουν 0% ασφάλεια. Πρόκειται για μεμβράνες που μπορεί κανείς να βρει σε αμφιβόλου ποιότητας e-shop, και οι οποίες με την πρώτη πτώση σπάνε καταστρέφοντας ταυτόχρονα και την οθόνη του κινητού μας. Το πιο συνετό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέγουμε τέτοιου είδους προστατευτικά αξεσουάρ από ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το etuo.gr που διαθέτουν υψηλής ποιότητας μεμβράνες οθόνης και είμαστε 100% σίγουροι πως θα θωρακίσουν την οθόνη του κινητού μας, διαθέτοντας το μέγιστο βαθμό ανθεκτικότητας.
- Ξεχνάμε τους ιούς
Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από ιούς και κακόβουλα λογισμικά τα οποία μπορούν πολύ εύκολα να μολύνουν το κινητό μας και να το καταστρέψουν. Το να μην χρησιμοποιούμε κάποιο antivirus είναι σίγουρα ένα λάθος που σε βάθος χρόνου θα μας στοιχίσει. Αρκετά smartphones διαθέτουν εγκατεστημένο ένα τέτοιο λογισμικό προστασίας από ιούς και το μόνο που πρακτικά χρειάζεται να κάνουμε είναι το να μεριμνήσουμε για έναν τακτικό έλεγχο, ώστε να βεβαιωθούμε πως η συσκευή μας δεν έχει «κολλήσει» κάποιον ιό. Ταυτόχρονα, είναι καλό να ενημερωθούμε για το πως μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς όταν χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο για να μπούμε στο διαδίκτυο ή στα social media. Αποφεύγοντας «ύποπτες» ιστοσελίδες και έχοντας την κατάλληλη γνώση για να εντοπίσουμε πιθανές απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κινητό μας παραμένει ασφαλές και απομακρύνεται το ενδεχόμενο να μολυνθεί από ιούς και να χαλάσει.
ΠΗΓΗ:newsit.gr