Υπέρ της δυνατότητας άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στις ευρωεκλογές μέσω επιστολικής ψήφου τάχθηκε η πλειονότητα των φορέων που εκλήθησαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου εισήχθη το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.
«Χαιρετίζουμε την πρόταση νομού και θεωρούμε ότι πρέπει να επεκταθεί και στις εθνικές εκλογές. Η επιστολική ψήφος μας φέρνει πιο κοντά στην πατρίδα» τόνισε ο Πρόεδρος της Ομογένειας Γερμανίας Κωνσταντίνος Καχριμάνης, προθέτοντας ότι πολλοί Έλληνες του εξωτερικού αναγκάζονταν να διανύσουν μεγάλη απόσταση για να φθάσουν στα εκλογικά κέντρα.
«Η επιστολική ψήφος θα διευκολύνει την συμμετοχή των εκλογέων, είναι και μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων» υποστήριξε η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων Σέτα Θεοδωρίδου.
«Γιατί όλα τα χρόνια οι κυβερνήσεις αρνούνταν να δώσουν στους Έλληνες του εξωτερικού αυτή τη δυνατότητα, επικαλούμενες συνταγματικά κωλύματα» αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Δροσινάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Γερμανίας, ζητώντας παράλληλα να δημιουργηθούν εκλογικές περιφέρεις του εξωτερικού αλλά και αδιάβλητο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
«Ζητάμε να διεξαχθούν και οι εθνικές εκλογές με επιστολική ψήφο και το υπουργείο Εσωτερικών να μας δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε αυτό θα μπορέσει να γίνει» επεσήμανε ο Στέφανος Ταμβάκης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.
Από την πλευρά των φοιτητών ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής στο Δημοκρίτειο Γιώργος Σταυρόπουλος τάχθηκε υπέρ της μεταρρύθμισης λέγοντας ότι θα βοηθήσει αρκετά τους φοιτητές που φοιτούν σε ακριτικά πανεπιστήμια.
ΠΗΓΗ: Aθήνα 9.84