Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, καθώς κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για “προσπάθεια δυσφήμισης της Ελλάδας με κινδυνολογίες και εικασίες που δεν επιβεβαιώνονται από τα επίσημα στοιχεία και τις θεσμικές κινήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση και θωράκιση των θεσμών στη χώρα μας”.
Υποστηρίζουν μάλιστα ότι “ενόψει ευρωεκλογών και δεδομένου ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη σημειώνουν επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα – στην οικονομία, στις μεταρρυθμίσεις, στην εξωτερική πολιτική, στο μεταναστευτικό, οι γνωστοί κύκλοι της κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στην Ευρώπη επανέφεραν στη δημόσια συζήτηση τους υποτιθέμενους κινδύνους για τις συνθήκες του Κράτους Δικαίου που επικρατούν στη χώρα μας”.
Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για “κείμενο επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης, ενώ τονίζουν πως η Ελλάδα έχει την πλήρη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που καταψήφισε το κοινό ψήφισμα, ενώ κατέθεσε δικό του ψήφισμα υπέρ των ελληνικών θέσεων. Σημειώνουν επίσης πως το κοινό ψήφισμα κατά της Ελλάδας υπερψήφισαν λιγότεροι από τους μισούς ευρωβουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου (δηλαδή 330 εκ των συνολικά 705).
Σημειώνουν τέλος ότι στο κοινό ψήφισμα των πολιτικών ομάδων της Αριστεράς, συνειδητά παραγνωρίζονται οι σοβαρές θεσμικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και παραλείπονται σκοπίμως τα επίσημα συμπεράσματα της έκθεσης της Επιτροπής του 2023 για το Κράτος Δικαίου, στην οποία υπογραμμίζεται η πρόοδος της Ελλάδας στις συστάσεις της.
Πηγή Αθήνα 984