Κυριακή, 18 Μαΐου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Επικαιρότητα

Στη δίνη της κακοκαιρίας παραμένει η Αττική – Πλημμυρισμένοι δρόμοι, στο «κόκκινο» η κίνηση

από Άννα Μαχαίρα
Πριν 5 μήνες
σε Επικαιρότητα
Στη δίνη της κακοκαιρίας παραμένει η Αττική – Πλημμυρισμένοι δρόμοι, στο «κόκκινο» η κίνηση
Share on FacebookShare on Twitter

Σφοδρές καταιγίδες πλημμύρισαν τους δρόμους του λεκανοπεδίου τα ξημερώματα της Παρασκευής (6/12), με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους και να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων.

Παράλληλα, πολλές είναι οι κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από το κέντρο της Αθήνας καθώς και από Χαλάνδρι, Παπάγου, Ψυχικό, Φιλοθέη και Χολαργό.

Το ύψος της βροχής έφτασε στον Υμηττό και στου Παπάγου τα 65 χιλιοστά σε λίγες μόλις ώρες και τα 50 χιλιοστά στην περιοχή των Αμπελοκήπων, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Όπως σημείωσε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς «χρειάζεται προσοχή, καθώς σε τοπικό επίπεδο οι ραγδαιότητες είναι μεγάλες. Τα συνολικά ύψη βροχής στον αστικό ιστό προς το παρόν φτάνουν τα 20-30mm».

Έντονες ήταν οι βροχοπτώσεις επίσης στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, όπως επίσης και στην δυτική και νότια Κρήτη, ενώ δύσκολες αναμένεται να είναι οι επόμενες ώρες στις Κυκλάδες και τα νησιά ανατολικού νοτιοανατολικού Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης και της Ρόδου, που ακόμη μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία «Bora».

Μάλιστα, λίγο πριν τις 10:00 ήχησε το 112 στο νησί της Ρόδου, προειδοποιώντας τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στη Λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι, όπου έκλεισε μία λωρίδα.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε επίσης προβλήματα στην κυκλοφορία των οδηγών στον Διόνυσο, στο ύψος του Αγίου Πέτρου, λόγω μεταφοράς φερτών υλικών.

Ως αποτέλεσμα οι οδηγοί που κινούνται στον συγκεκριμένο δρόμο στη Λεωφόρο Διονύσου – Νέας Μάκρης, να έχουν εγκλωβιστεί από νωρίς το πρωί. Στο μεταξύ, ένας βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε σε αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί ο οδηγός.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Αναμένονται κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τις πρωινές ώρες πιο έντονα στο νότιο Ιόνιο και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και τις βραδινές στο βόρειο Ιόνιο.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς, με μικρή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και πιθανόν τις πρωινές ώρες της ανατολικής Στερεάς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα είναι μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα πιο έντονα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες, με μικρή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά διαστήματα ισχυρές.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 και στις Σποράδες από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: cnn.gr

Προηγ.

30 χρόνια Φίλιππος Πλιάτσικας στο Christmas Theater

Επόμ.

Ο Καναδάς απαγόρευσε 324 μοντέλα πυροβόλων όπλων – Τα στέλνει στην Ουκρανία

Επόμ.
Ο Καναδάς απαγόρευσε 324 μοντέλα πυροβόλων όπλων – Τα στέλνει στην Ουκρανία

Ο Καναδάς απαγόρευσε 324 μοντέλα πυροβόλων όπλων - Τα στέλνει στην Ουκρανία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 23:59

Ροή ειδήσεων

Νέες ταυτότητες: Κατάργηση της τοπικής αρμοδιότητας και διευρυμένο ωράριο σε 81 αστυνομικά τμήματα

Νέες ταυτότητες: Κατάργηση της τοπικής αρμοδιότητας και διευρυμένο ωράριο σε 81 αστυνομικά τμήματα

16/05/2025
Ακρόπολη: Εισαγγελική παρέμβαση για το drone show της Adidas

Ακρόπολη: Εισαγγελική παρέμβαση για το drone show της Adidas

16/05/2025
Ένταση στη Βουλή για φράση του Καιρίδη για την Κύπρο

Ένταση στη Βουλή για φράση του Καιρίδη για την Κύπρο

16/05/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result