Όχι ότι υπήρχε αμφιβολία, αλλά πλέον είναι και τυπικό. Η ελληνική κουζίνα ψηφίστηκε στα βραβεία του «Taste Atlas», ως η καλύτερη στον κόσμο για τη σεζόν 2024-25, αφήνοντας πίσω την ιταλική, τη γαλλική και στην ισπανική, οι οποίες βρίσκονταν επίσης ανάμεσα στα φαβορί για να κερδίσουν τον τίτλο.
Ωστόσο, εδέσματα όπως η γραβιέρα Νάξου, το σαγανάκι, τα παϊδάκια, η γραβιέρα Κρήτης και το κοντοσούβλι χάρισαν την πρώτη θέση στην Ελλάδα.
Αναλυτικά η κατάταξη για τις κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο έχει ως εξής:
Ελλάδα
Ιταλία
Μεξικό
Ισπανία
Πορτογαλία
Τουρκία
Ινδονησία
Γαλλία
Ιαπωνία
Κίνα
Πολωνία
Ινδία
ΗΠΑ
Περού
Σερβία
Βραζιλία
Κροατία
Κολομβία
Βιετνάμ
Ουγγαρία
Τα δέκα ελληνικά πιάτα με την υψηλότερη βαθμολογία είναι:
Γραβιέρα Νάξου
Σαγανάκι
Παϊδάκια
Γραβιέρα Κρήτης
Κοντοσούβλι
Τρίγωνα Πανοράματος
Συμιακό γαριδάκι
Σφέλα
Αρσενικό Νάξου
Μπουγάτσα