Η κακοκαιρία «Adel» σαρώνει σήμερα την Αττική με ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία, με τα φαινόμενα να αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Από τα ξημερώματα ισχυρές καταιγίδες πλήττουν πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου, με έντονη κεραυνική δραστηριότητα και ισχυρή βροχόπτωση, μετατρέποντας δρόμους σε χείμαρρους μέσα σε λίγα λεπτά.
Χαλαζοπτώσεις έχουν καταγραφεί στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά και αλλά ποιο βόρεια, όπως στο Ψυχικό και στην Παλλήνη.
Ποτάμια οι δρόμοι
Προβλήματα στην κυκλοφορία στην Αττική
Η συνεχής βροχόπτωση έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό «κομφούζιο» σε κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας, με μεγάλες καθυστερήσεις σε βασικούς οδικούς άξονες.
Λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πειραιώς από το ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη, λόγω νερού, ενώ αυξημένα προβλήματα αναφέρονται και στον Κηφισό, τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο.
Επίσης έπεσαν δέντρα σε Σαρωνίδα και Ηλιούπολη.
Συνολικά 33 κλήσεις για κοπές δέντρων στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Συστάσεις προς τους πολίτες
Οι αρχές καλούν τους οδηγούς να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να μειώνουν ταχύτητα και να αποφεύγουν σημεία με συσσώρευση υδάτων, καθώς αρκετοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.
Παράλληλα, συστήνεται στους πεζούς και στους κατοίκους περιοχών με ιστορικό πλημμυρών να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή, παρακολουθώντας τις έκτακτες ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΥ για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.
πηγή: ertnews.gr






