Πέμπτη, 29 Μαΐου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Αθλητικά

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2: Το «διπλό» έφερε… σεντόνι!

από Άννα Μαχαίρα
Πριν 3 εβδομάδες
σε Αθλητικά
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2: Το «διπλό» έφερε… σεντόνι!
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 2-1 της ΑΕΚ στην OPAP Arena,πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη μέσα στο 2025 και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League

Τη διαφορά για τους «πράσινους» έκαναν ο Γιώργος Βαγιαννίδης και ο Αζεντίν Ουναΐ, καθώς ο μεν πρώτος ήταν μέσα και στα δύο γκολ, ενώ ο δεύτερος με την απόδοσή του και το πολύ ωραίο γκολ που σημείωσε, έβαλε τον Παναθηναϊκό σε… τροχιά νίκης.

Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά έχασε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι και πλέον μπλέκει σε ένα διάστημα έντονης εσωστρέφειας.

Το πρώτο μέρος ήταν ένας… μονόλογος για τους γηπεδούχους και είναι χαρακτηριστικές οι φάσεις.

Στο 32′ έπειτα από φάση διαρκείας ο Μάνταλος έβγαλε την μπαλιά και ο Λαμέλα αστόχησε με κεφαλιά.

Στο 37′ ο Ρότα συνέκλινε από τα δεξιά, δοκίμασε το πόδι του και ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε

Στο 41′ καλή φάση για τον Παναθηναϊκό, με τον Βαγιαννίδη να γυρίζει στον Σφιντέρσκι, που είναι αμαρκάριστος, αλλά καθυστερεί να γυρίσει και να σουτάρει, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει.

Στο 42′ εξ επαφής ο Πάλμερ- Μπράουν πήρε την κεφαλιά πάνω στη και στέρησε το γκολ από τον Πιερό.

Στο 44’ ήρθε η δικαίωση για τις προσπάθειες των παικτών της ΑΕΚ, καθώς ο Κοϊτά έκανε τη σέντρα και ο Λαμέλα πρόλαβε τον Μλαντένοβιτς, έκανε το πλασέ διαμορφώνοντας το 1-0 για την «Ένωση».

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και στο 51′ η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε, ο Μαξίμοβιτς έστρωσε στον Ουναΐ, ο οποίος με άπιαστο σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Μπρινιόλι για το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μάνταλος… καβάλησε παρατεταμένα τον Μλαντένοβιτς χωρίς να πάρει δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ αντίθετα «κιτρινίστηκαν» οι Ρότα και Σφιντέρσκι που συνεπλάκησαν.

Στο 58’ όμως ήρθαν τα πάνω-κάτω στο ματς, καθώς ο Πιερό ήταν απρόσεκτος και ανέτρεψε στην περιοχή τον Βαγιαννίδη με τον Σφιντέρφκι στο 61’ να ευστοχεί κάνοντας το 1-2.

Στο 74’ ο Αλμέιδα αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα βάζοντας τους Λαμέλα, Τσιλούλη, Περέιρα, Ελίασον στην επίθεση, ενώ αμέσως μετά ο Βιτόρια πέρασε τους Σιώπη, Ιωαννίδη αντί των Σφιντέρσκι, Ουναΐ.

Στο 81’ ο Μάνταλος πάσαρε στον Λαμέλα σε πολύ καλή θέση, αλλά εκείνος έκανε πολύ κακό τελείωμα αστοχώντας απελπιστικά με τον Παναθηναϊκό πάντως να έχει οπισθοχωρήσει και να μην κρατάει πάλι τη μπάλα στα πόδια του.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να πιέσει τον Παναθηναϊκό με 6 παίκτες στην επίθεσή της, αλλά δεν μπορούσε να βρεθεί σε θέση βολής απέναντι στον Ντραγκόφσκι, την ώρα που οι «πράσινοι» έδιωχναν οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς να «παγώνουν» τον ρυθμό.

Κι όμως η «Ένωση» στο 97’ ήταν άτυχη και άστοχη, αφού ο Τσιλούλης με κεφαλιά σχεδόν εξ επαφής από το ένα μέτρο πριν την εστία έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι με τον Παναθηναϊκό να κατακτά οριστικά τη δεύτερη θέση και την συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League.

Μικρογραφία

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2

Γήπεδο: «OPAP Arena »

Διαιτητής: Ενέα Γιόργκι (Αλβανία)

Σκόρερς: Λαμέλα (44’) – Ουναΐ (51’), Σφιντέρσκι (61’)

Κίτρινες: Πινέδα (42’), Μάνταλος (49’) , Ρότα (54’), Λαμέλα (72’), Σιμάνσκι (79’) – Σφιντέρσκι (54’), Πάλμερ-Μπράουν (67’), Πελίστρι (79’)

Κόκκινη: –

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Μπρινιόλι, Ρότα, Σιμάνσκι, Μήτογλου, Οντουμπάτζο, Γιόνσον (75’ Περέιρα), Μάνταλος, Πινέδα (62’ Φερνάντες), Λαμέλα, Πιερό (75’ Ελίασον), Κοϊτά (62’ Τσιλούλης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Ινγκασον (23’ λ. τ. Πάλμερ-Μπράουν), Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Μαξίμοβιτς, Ουναϊ (77’ Σιώπης), Τετέ (90+2’ Μπακασέτας), Σφιντέρσκι (76’ Ιωαννίδης), Πελίστρι (90+2’ Λημνιός).

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: athina984.gr

Προηγ.

Πότε πέφτει φέτος η Γιορτή της Μητέρας – Πώς καθιερώθηκε

Επόμ.

Γαλλία: Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας σειρά απαγωγών με στόχο εκατομμυριούχους κρυπτονομισμάτων

Επόμ.
Γαλλία: Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας σειρά απαγωγών με στόχο εκατομμυριούχους κρυπτονομισμάτων

Γαλλία: Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας σειρά απαγωγών με στόχο εκατομμυριούχους κρυπτονομισμάτων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 08:00

Ροή ειδήσεων

Συνεργασία με την Ουκρανία για κατασκευή όπλων μεγάλου βεληνεκούς ανακοίνωσε ο Μερτς

Συνεργασία με την Ουκρανία για κατασκευή όπλων μεγάλου βεληνεκούς ανακοίνωσε ο Μερτς

28/05/2025
ΔΥΠΑ: Πάνω από 800 άνεργοι με αναπηρία προσλήφθηκαν σε Δήμους

ΔΥΠΑ: Πάνω από 800 άνεργοι με αναπηρία προσλήφθηκαν σε Δήμους

28/05/2025
Ελεύθερη η θεία της 7χρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα στην Καλλιθέα – Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό

Ελεύθερη η θεία της 7χρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα στην Καλλιθέα – Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό

28/05/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result