Ολοένα και «φουντώνει» η κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στη «σκιά» της επιστολής του Χρήστου Σπίρτζη στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητά τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης του φριχτού δυστυχήματος στα Τέμπη.
«Ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεδομένου ότι για εκείνον ισχύει η αποσβεστική διαδικασία γιατί η αλλαγή πιάνει από το 2019 και μετά δεν θα οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες για τον ίδιο και το κάνει εκ του ασφαλούς», είπε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη (21.03.24). Ακολούθησε «πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν οδηγείται σε ποινική δίωξη ακόμα και αν γίνει η διαδικασία οπότε το κάνει εκ του ασφαλούς. Το άρθρο αυτό ορίζει πως «αν για οποιονδήποτε λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.
«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή
Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, πέταξε το γάντι στον Κώστα Καραμανλή.
«Ενημερώνουμε τον κ. Μαρινάκη πως στη διάταξη του Συντάγματος που επικαλείται ο κ. Σπίρτζης υπάρχει και η πρόβλεψη της παραγραφής και η συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή. Άρα δεν επικαλείται και δεν καλύπτεται πίσω από παραγραφή», σχολίασα πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Αντίθετα, ο κ. Καραμανλής δεν αιτείται και δεν ενεργοποιεί η ΝΔ καμία διαδικασία, ούτε καν την κλήση ουσιωδών μαρτύρων, κάτι που μαρτυρά ξεκάθαρα ενοχή και συγκάλυψη», κατέληξαν.
«Να διαβάζετε καλύτερα»
«Να διαβάζει καλύτερα τις απαντήσεις του κ.Μαρινάκη», είναι η ανταπάντηση κυβερνητικών πηγών.
«Συνιστούμε στον ΣΥΡΙΖΑ να μάθει να διαβάζει καλύτερα τις απαντήσεις στις ενημερώσεις πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο κ. Σπίρτζης κάνει μια κίνηση εκ του ασφαλούς, αφού γνωρίζει ότι δεν θα έχει ποινικές συνέπειες. Και αυτό λόγω του ότι η αλλαγή της επίμαχης διάταξης έγινε μετά το 2019 επί των ημερών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», τόνισαν οι ίδιες πηγές.
«Εξάλλου και οι “άτυπες πηγές” του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι το Σύνταγμα προβλέπει και “την συγκρότητηση επιτροπής παρά την παραγραφή”. Κοινώς, η λέξη “κλειδί” είναι παραγραφή στην προκειμένη περίπτωση», σημείωσαν.
ΠΗΓΗ:newsit.gr