Οι πυραμίδες της Γκίζας, σύμβολα της αρχαίας Αιγύπτου και μνημεία θαυμασμού για τον πολιτισμό, παραμένουν για πολλούς το απόλυτο μυστήριο.
Ουσιαστικά, πρόκειται για τάφους Φαραώ (βασιλιάδες της Αιγύπτου), οι οποίοι χτίστηκαν πριν από περίπου 5000 χρόνια, το 2500 π.Χ. Αλλά τι θα συνέβαινε αν αυτά τα επιβλητικά μνημεία δεν είναι απλώς τάφοι, όπως πιστεύαμε μέχρι σήμερα;
Η πρόσφατη αρχαιολογική έρευνα ανατρέπει τις παραδοσιακές θεωρίες και αποκαλύπτει ένα εντυπωσιακό σύνολο ανακαλύψεων, που θα μπορούσαν να «ταράξουν» τα νερά και να ξαναγράψουν την ιστορία όπως την ξέρουμε.
Το 2022, μια ομάδα αρχαιολόγων, με επικεφαλής τον Κοράντο Μαλάνγκα από το Πανεπιστήμιο της Πίζας και τον Φιλίππο Μπιόντι από το Πανεπιστήμιο Strathclyde (Σκωτία), χρησιμοποίησε τεχνολογία αιχμής (υπερ-εξελιγμένη) για να ερευνήσει το υπέδαφος της Γκίζας.
Χρησιμοποιώντας ραντάρ συνθετικού ανοίγματος (SAR), οι επιστήμονες κατάφεραν να χαρτογραφήσουν κρυμμένους υπόγειους θαλάμους και δομές, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν μείνει στα χαμένα.
Αυτές οι ανακαλύψεις τους έφεραν στο φως την ύπαρξη αθέατων θαλάμων στο εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας, γεγονός που υποδεικνύει ότι αυτά τα μνημεία θα μπορούσαν να κρύβουν πολύ περισσότερα μυστικά από όσα αναμενόταν.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ