Στην εκτέλεση ενός άνδρα που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία προχώρησαν οι Ιρανικές αρχές σύμφωνα με το πρακτορεία ειδήσεων Mizan, σχολιάζοντας μάλιστα ότι ο άνδρας αυτός ήταν «ένας από τους μεγαλύτερους κατασκόπους για το Ισραήλ στο Ιράν».
«Ο κύριος στόχος της Μοσάντ στο να αποσπάσει τη συνεργασία του κατηγορούμενου ήταν να εξασφαλίσει τη βάση δεδομένων κυβερνητικών θεσμών και να παραβιάσει τα ιρανικά κέντρα δεδομένων καθώς και να επιδιώξει και άλλους δευτερεύοντες στόχους, περιλαμβανομένης της διερεύνησης της διαδρομής για την εισαγωγή ηλεκτρονικού εξοπλισμού», πρόσθεσε το πρακτορείο.
Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε απορρίψει την έφεση του κατηγορούμενου και επικύρωσε τη θανατική ποινή με κατηγορίες για «διαφθορά επί της γης», σημειώνεται.
Το Ιράν, το οποίο εμπλέκεται σε έναν σκιώδη πόλεμο δεκαετιών με το Ισραήλ, έχει εκτελέσει πολλά πρόσωπα τα οποία κατηγορεί για διασυνδέσεις με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, την Mossad, και ότι διευκολύνουν τις επιχειρήσεις της στη χώρα.
Οι εκτελέσεις Ιρανών, που έχουν καταδικαστεί για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, έχουν αυξηθεί σημαντικά αυτό τον χρόνο με τουλάχιστον 10 θανατικές ποινές να έχουν εκτελεστεί τους τελευταίους μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Σεπτεμβρίου είχε εκτελεστεί ένας ακόμη άνδρας με το όνομά Μπαμπάκ Σαχμπαζί, κατηγορούμενος επίσης για κατασκοπεία.
πηγή: cnn.gr






