Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Top News

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Σοφικό

από Ελίζα Λιμοντζόγλου
Πριν 12 μήνες
σε Top News
Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Σοφικό
Share on FacebookShare on Twitter

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Σοφικό Κορινθίας, όπου η πυρκαγιά καίει από χθες σε δασική έκταση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα σήμερα είναι καλύτερη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες καταβάλλοντας προσπάθειες να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ από αέρος συνδράμουν 3 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στις 11:42 και αναπτύχθηκε σε πολύ πυκνό πευκοδάσος, χωρίς ωστόσο να απειλήσει κατοικίες.

Στο μεταξύ σε τέσσερις ανήλθαν οι τραυματίες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Οι τρεις τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ ο ένας υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό, ο οποίος επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά καθώς δεν είχε βάρδια, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ειδικότερα, επρόκειτο για έναν επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστη με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Σημειώνεται ότι προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Σοφικού Κορινθίας καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Εν τω μεταξύ, στο πορτοκαλί, δηλαδή σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, βρίσκονται σήμερα επτά περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Ειδικότερα, στην κατηγορία 4, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, είναι οι:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΑΘΗΝΑ 984

Προηγ.

Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη: Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων – πυροφυλάκων

Επόμ.

Σήμερα αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα

Επόμ.
Σήμερα αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα

Σήμερα αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 08:00

Ροή ειδήσεων

Έρευνες για τη βόμβα στο σπίτι του Γ. Πρετεντέρη – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

Έρευνες για τη βόμβα στο σπίτι του Γ. Πρετεντέρη – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

11/07/2025
Δίκη Γρίβα: Απερρίφθη το αίτημα διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών – «Να τον καταδικάσετε» κατάθεσε η μητέρα του δράστη

Δίκη Γρίβα: Απερρίφθη το αίτημα διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών – «Να τον καταδικάσετε» κατάθεσε η μητέρα του δράστη

11/07/2025
AI και ψηφιακός βοηθός στην υπηρεσία των ιατροδικαστών – Τι αλλάζει στις υπηρεσίες

AI και ψηφιακός βοηθός στην υπηρεσία των ιατροδικαστών – Τι αλλάζει στις υπηρεσίες

11/07/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result