Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Αυτοδιοίκηση

Δήμος Αθηναίων: Με 24ωρη γιορτή στο κέντρο της πόλης θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

από Δημήτρης Δημακόπουλος
Πριν 9 μήνες
σε Αυτοδιοίκηση
Δήμος Αθηναίων: Με 24ωρη γιορτή στο κέντρο της πόλης  θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο
Share on FacebookShare on Twitter

Με μια ανοιχτή γιορτή και με επίκεντρο την οδό Αθηνάς, ο Δήμος Αθηναίων θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο (22/9). Για 24 ώρες, από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου (21/9) έως τις 8 μ.μ. της Κυριακής (22/9), η Αθηνάς θα μετατραπεί σ’ έναν δρόμο χωρίς μηχανοκίνητα οχήματα.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στην «ΑΘΗΝΑς Χωρίς Αυτοκίνητο» και να συμμετάσχουν σε περισσότερες από 20 εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. Εκπαιδευτικές δράσεις με ποδήλατα, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, μουσικές εκδηλώσεις, μεταμεσονύχτιες κινηματογραφικές προβολές και ψυχαγωγικές δράσεις, θα γεμίσουν την κεντρική αρτηρία της πόλης, αντικαθιστώντας τα αυτοκίνητα. Τα ποδήλατα, τα πατίνια και τα ρόλερς θα έχουν ξεχωριστή θέση σε αυτή τη διοργάνωση, η οποία θα εκτείνεται μεταξύ της Ερμού και της Ευριπίδου, λίγα μέτρα μακριά από το Δημαρχιακό Μέγαρο, προάγοντας την «πράσινη» μετακίνηση.

«Από το κέντρο της Αθήνας στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Θέλουμε πόλεις, στις οποίες τα αυτοκίνητα δεν θα έχουν κυρίαρχη θέση. Καλούμε μικρούς και μεγάλους να χρησιμοποιήσουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς και να έρθουν σε αυτή τη μεγάλη συμβολική γιορτή, στην οδό Αθηνάς», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και πρόσθεσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο είναι απλώς η αφορμή. Η Αθήνα για να πετύχει την κλιματική ουδετερότητα τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, βάζοντας στο επίκεντρο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, με βασική προϋπόθεση, βέβαια, την αναβάθμιση της δημόσιας συγκοινωνίας».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αθήνας Α.Ε. Ιωάννης Γεώργιζας, τόνισε: «Για ένα 24ωρο η οδός Αθηνάς θα αποτελέσει ένα “case study”, ένα παράδειγμα του πώς ένας πολύβουος δρόμος της πόλης μπορεί να μετατραπεί σ’ ένα φιλικό σημείο συνάντησης κατοίκων και επισκεπτών, όπου τα αυτοκίνητα δεν έχουν θέση. Το This is Athens-City Festival του δήμου Αθηναίων υλοποιεί ένα πρότυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων, στο οποίο όλες οι δράσεις έχουν στόχο να μας διδάξουν την αξία της μετακίνησης με το ποδήλατο ή το πατίνι σε μία πόλη που θέλουμε να παραμείνει βιώσιμη».

Οι εκδηλώσεις θα ανοίξουν το Σάββατο βράδυ στις 8.00 μ.μ., με μία ομαδική «Πατινοδρομία». Μικροί και μεγάλοι θα διασχίσουν την οδό Μητροπόλεως με ποδήλατο, πατίνι, σκέιτ ή ρόλερς, από το Σύνταγμα έως την οδό Αθηνάς. Εκεί η βραδιά θα συνεχιστεί με ένα μεγάλο street party με τη μουσική κολεκτίβα «Αγία Φανφάρα».

Μετά τα μεσάνυχτα η οδός Αθηνάς, στο σημείο μεταξύ Ερμού και Ευριπίδου, θα μετατραπεί σ’ έναν υπαίθριο κινηματογράφο με προβολές των ταινιών «Τα φώτα της πόλης» και «Τα φτερά του έρωτα», συνοδεία ζωντανής κλασικής μουσικής. Λίγο πριν από το ξημέρωμα, ο αφηγητής Ταξιάρχης Μπεληγιάννης θα διηγηθεί ιστορίες για ενηλίκους.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, ανήμερα δηλαδή της Παγκόσμιας Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, η ορχήστρα De Prοfundis Ensemble θα παρουσιάσει μερικά από τα πιο γνωστά έργα της κλασικής μουσικής, ενώ η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Ιστορικής Ανάδειξης της Πόλης των Αθηνών, ‘Αρτεμις Σκουμπουρδή, θα αφηγηθεί την ιστορία των κτιρίων της οδού Αθηνάς μέσα από μία ξεχωριστή ξενάγηση.

Από τις 11.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις, όπως εργαστήριο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά, bike workshop (αγώνες ισορροπίας με ποδήλατο), bike art (ζωγραφίζω με το ποδήλατό μου) για παιδιά και ενήλικες, face painting, αφήγηση παραμυθιών για παιδιά, βιωματικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι με θέμα την εναλλακτική μετακίνηση. Ο Dinoverse, η γνωστή μασκότ του Kids Radio, θα δώσει χαρά σε μικρούς επισκέπτες, ενώ η Kids Radio Band θα προσφέρει ένα υπέροχο ζωντανό μουσικό πρόγραμμα για παιδιά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, DJs από ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης θα πλαισιώσουν τη γιορτή με τις μουσικές επιλογές τους.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν σεμινάρια εκμάθησης σκέιτ και ρόλερ, καθώς και αγώνας βραδυπορίας με ποδήλατα, όπου οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς μπορούν να διανύσουν μία απόσταση με ποδήλατο χωρίς να ακουμπήσουν τα πόδια στο έδαφος.

Το 24ωρο των εκδηλώσεων θα κλείσει με μια μεγάλη συναυλία από τους Locomondo, σ’ ένα αξέχαστο χορευτικό πάρτι.

 

 

Προηγ.

”Όλα για τα παιδιά” στον 94.0 13/9/2024

Επόμ.

Δήμος Κηφισιάς: Αίτηση ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης της άδειας οικοδομής σε ακίνητο

Επόμ.
Δήμος Κηφισιάς: Αίτηση ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης της άδειας οικοδομής σε ακίνητο

Δήμος Κηφισιάς: Αίτηση ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης της άδειας οικοδομής σε ακίνητο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 23:59

Ροή ειδήσεων

Ο Γιάννης Συμεωνίδης στην εκπομπή Namaste του Επικοινωνία 94 για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Γιάννης Συμεωνίδης στην εκπομπή Namaste του Επικοινωνία 94 για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

13/06/2025
Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι είπαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι

Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι είπαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι

13/06/2025
Λειψυδρία: Το καλοκαίρι η διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου για τα ύδατα

Λειψυδρία: Το καλοκαίρι η διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου για τα ύδατα

13/06/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result