Για σοβαρά κενά ασφαλείας στα δικαστικά κτήρια και για την ανάγκη άμεσης εφαρμογής αποτελεσματικών μέτρων ασφάλειας σε όλα τα Δικαστικά Μέγαρα της χώρας, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, κάνει λόγο η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, με αφορμή την χθεσινή επίθεση με πυροβολισμούς του 89χρονου κατά υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό και στο Εφετείο Αθήνας.
Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις για την ανάγκη άμεσης λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας, τα Δικαστήρια εξακολουθούν να παραμένουν εκτεθειμένα, με ανεπαρκή φύλαξη και χωρίς την αναγκαία θωράκιση απέναντι σε φαινόμενα βίας.
Καλούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων ασφάλειας σε όλα τα Δικαστικά Μέγαρα της χώρας.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους τραυματισθέντες δικαστικούς υπαλλήλους και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση» καταλήγει η ανακοίνωση.
πηγή: cnn.gr






