Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά …12 υπέροχα Χάσκι – ανάμεσά τους και κουτάβια – ανέλαβε να φροντίσει και να διαχειριστεί το ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων).
Αυτό έγινε μετά από εισαγγελική εντολή που εκδόθηκε για να προστατευτεί η ευζωία τους μετά τον αιφνίδιο θάνατο του εκτροφέα τους στο Κερατσίνι.
Ο κηδεμόνας των ζώων απεβίωσε στις αρχές του περασμένου Γενάρη και η σύντροφος του αδυνατούσε να ανταπεξέλθει σε έναν τόσο μεγάλο αριθμό σκύλων, ενώ ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν και παράπονα γειτόνων προς την αστυνομία που είτε αφορούσαν ενόχληση από την παρουσία τόσων ζώων είτε ανησυχία για την ποιότητα ζωής τους στον περιορισμένο χώρο της μικρής μονοκατοικίας που ζούσαν.
Η παραλαβή των Χάσκι έγινε με την συναίνεση της κυρίας που τα φρόντιζε μετά τον θάνατο του εκτροφέα τους, παρουσία αστυνομικών οργάνων.
Ασθενοφόρο του ΔΙΚΕΠΑΖ παρέλαβε τα Χάσκι και τα οδήγησε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, όπου όλα εξετάσθηκαν από τους κτηνιάτρους και έγινε ταυτοποίηση των στοιχείων τους, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα βιβλιάρια ανευρέθηκαν στον χώρο όπου ζούσαν μέχρι χθες.
Σύμφωνα με την πρώτη εξέταση όλα είναι σε καλή κατάσταση, φροντισμένα στο μέτρο του δυνατού, σε ικανοποιητική θρεπτική κατάσταση και απολύτως ισορροπημένα σύμφωνα με το πρότυπο της φυλής τους.
Με εντολή του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη το ΔΙΚΕΠΑΖ θα αρχίσει τη διαδικασία της προώθησης της υιοθεσίας τους, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις, σύμφωνα μς το πρωτόκολλο του ΔΙΚΕΠΑΖ.
Σύμφωνα με την ίδια εντολή οι φροντιστές του ΔΙΚΕΠΑΖ θα αναλάβουν την άσκηση και εκτόνωση των ζώων στο Πάρκο σκύλων που βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, αναπληρώνοντας έτσι μια βασική ανάγκη που τους είχε λείψει στον ακατάλληλο χώρο που βρίσκονταν μέχρι πρότινος.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τα στοιχεία και φωτογραφίες όλων των ζώων στο σάιτ και στη σελίδα του ΔΙΚΕΠΑΖ, ενώ σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές θα γίνει προσπάθεια για να βρεθεί το κατάλληλο σπίτι για το καθένα.
«Στην πρόσφατη τραγική περίπτωση του «Όλιβερ» που τόση συγκίνηση και τόσα ερωτηματικά προκάλεσε, ένα Χάσκι αποτύπωσε την ευαισθησία του κόσμου και τη θέληση της κοινωνίας να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο σε κανένα ανεπιτήρητο ή αδέσποτο ζώο.
Ελπίζουμε με τη βοήθεια του κόσμου να βρούμε ένα ιδανικό και ασφαλές σπίτι, για καθένα από αυτά… τα 12 «ξαδέλφια» του Όλιβερ», σημείωσε ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά, Γρ. Γουρδομιχάλης.
Για περισσότερες πληροφορίες: 6976154011