Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Top News

Δολοφονία στην Αγ. Παρασκευή: Η πρώην σύζυγος, ο εκτελεστής και οι εταιρείες στις ΗΠΑ

από Άννα Μαχαίρα
Πριν 3 εβδομάδες
σε Top News
Δολοφονία στην Αγ. Παρασκευή: Η πρώην σύζυγος, ο εκτελεστής και οι εταιρείες στις ΗΠΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του Πολωνού καθηγητή σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ που έγινε πριν περίπου δύο εβδομάδες στην οδό Ειρήνης, στην Αγία Παρασκευή. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές, που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις μετά την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων και το πρωί της Πέμπτης (17/7) αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για την 43χρονη πρώην σύζυγο του θύματος, τον 35χρονο νυν σύντροφό της, δύο Αλβανούς και έναν Βούλγαρο. Οι τρεις αλλοδαποί κατηγορούνται για συνέργεια, φυσικός αυτουργός θεωρείται ο σύντροφος της πρώην συζύγου του καθηγητή και ηθικός αυτουργός η Ελληνίδα πρώην σύζυγος.

Το σχέδιο της δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο για τη δολοφονία φαίνεται να προέκυψε μετά την απόφαση ενός δικαστηρίου που έχασε η πρώην σύζυγος του καθηγητή, με βάση την απόφαση του οποίου δινόταν στον καθηγητή η δυνατότητα να παίρνει τα δύο παιδιά που είχε με την πρώην σύζυγό του στο εξωτερικό.

Έκτοτε, η πρώην σύζυγος φέρεται να συζητούσε με τον σύντροφό της τρόπο να δώσουν λύση στο εν λόγω ζήτημα, καθώς φοβόταν ότι δεν θα ξαναδεί ποτέ τα παιδιά της αν φύγουν στο εξωτερικό. Πρόσθετα, προκύπτει πως μεταξύ τους εκτός από την επιμέλεια των παιδιών τους χώριζε και μία διαμάχη για οικονομικές διαφορές που είχαν από δύο εταιρείες που είχαν στήσει μαζί στην Αμερική, όταν ήταν ζευγάρι.

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που φέρονται να έχουν ομολογήσει και να έχουν περιγράψει στους αστυνομικούς τον ρόλο που είχε ο καθένας τους, ωστόσο οι Αρχές έχουν στοιχεία που την ενοχοποιούν.

Σε ό,τι αφορά την εκτέλεση του Πολωνού καθηγητή, ο 35χρονος σύντροφος της γυναίκας φέρεται να ήρθε σε επαφή με τον Βούλγαρο στο Ναύπλιο προκειμένου να τον πείσει να τρομάξει ή να ξυλοκοπήσει τον πρώην σύζυγό. Εκείνος αρνήθηκε, ωστόσο, τον έφερε σε επαφή με δύο Αλβανούς.

Οι τελευταίοι δεν δέχτηκαν επίσης τον ρόλο αυτό, δέχτηκαν όμως να τον βοηθήσουν για τη μεταφορά και τη διαφυγή του από το σημείο και για το «χτίσιμο» του άλλοθι που χρειαζόταν. Για τον ρόλο αυτό ανέφεραν πως ο 35χρονος τους είπε πως πληρώνει η σύντροφός του και πήραν 1.500-2000 ευρώ.

Το πρώτο καρτέρι έγινε στην παιδοψυχολόγο

Οι δυο τους μετέφεραν τον δράστη με αυτοκίνητο από το Ναύπλιο στην Αθήνα, με τον ίδιο να γνωρίζει για το ραντεβού που είχε η σύντροφός του με το θύμα. Αρχικά πήγαν στο Χαϊδάρι όπου βρέθηκε ο Πολωνός με την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους στην παιδοψυχολόγο για να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση.

Εκεί είχε σκοπό να τον σκοτώσει ο δράστης αλλά δεν πρόλαβε και έτσι του έστησε νέο καρτέρι στην οδό Ειρήνης στην Αγία Παρασκευή, που θα πήγαινε το μεσημέρι για να παραλάβει τα παιδιά του. Έτσι, λοιπόν, τού έστησε καρτέρι και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Όταν τον άφησαν οι Αλβανοί συνεργοί του στην Αγία Παρασκευή, συνέχισαν να κάνουν κύκλους στην ευρύτερη περιοχή. Ο 35χρονος αμέσως μετά την εκτέλεση, έφυγε περπατώντας και στο πρώτο στενό που έστριψε προς την Πλατεία της Αγίας Παρασκευής, πέταξε -όπως είπε- στους αστυνομικούς το όπλο τύπου Tokarev που είχε προμηθευτεί από την Ομόνοια και το μπουφάν που φορούσε σε κάδο απορριμμάτων.

Στη συνέχεια, πήρε λεωφορείο, κατέβηκε στο κέντρο, από εκεί πήρε άλλο λεωφορείο για το Χαϊδάρι και από εκεί με ταξί έφτασε στο Ναύπλιο για χτίσει το άλλοθι του. Στο μεταξύ, είχε αφήσει στον Βούλγαρο συνεργό του στο Ναύπλιο το κινητό του, για να γίνει πιο πειστικό το άλλοθι του ότι δήθεν ήταν εκτός Αθηνών, όταν θα το έλεγχε η Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί από κάμερες εντόπισαν το νοικιασμένο αυτοκίνητο των Αλβανών συνεργών και στη συνέχεια τους ίδιους.

Οι ίδιοι, όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβη, ότι δηλαδή δολοφόνησε τον καθηγητή, άρχισαν να τον εκβιάζουν και να του ζητάνε 40.000-50.000 ευρώ για να μη μιλήσουν και μάλιστα όπως ισχυρίστηκαν η ηθική αυτουργός δέχτηκε να τους πληρώσει αλλά δεν πρόλαβε.

Επίσης, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψαν συνομιλίες για το έγκλημα μεταξύ της πρώην συζύγου και του συντρόφου της με μεσάζοντα τον ανήλικο γιο του δράστη, που του είχαν δώσει ένα κινητό τηλέφωνο και όταν ήθελε να μεταφέρει κάτι ο ένας στον άλλον έπαιρναν τον 14χρονο και τους μετέφερε την συνομιλία, χωρίς να ξέρει το παιδί τι είχε συμβεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: news247.gr

Προηγ.

Η Λιβύη ακολουθεί την Τουρκία για ΑΟΖ- Τι απαντά η Αθήνα

Επόμ.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η πρόταση για εξεταστική της ΝΔ στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής «αντιμαχίας» – Στην ΑΑΔΕ παιρνούν οι αρμοδιότητες του Οργανισμού

Επόμ.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή από το 1998 έως σήμερα – Διαφορετικές προτάσεις θα καταθέσουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η πρόταση για εξεταστική της ΝΔ στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής «αντιμαχίας» – Στην ΑΑΔΕ παιρνούν οι αρμοδιότητες του Οργανισμού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 08:00

Ροή ειδήσεων

Απαγόρευση κολύμβησης σε 13 περιοχές της Αττικής: Έδεμ Φαλήρου, Μικρολίμανο και ακτή Σουνίου ανάμεσα τους

Απαγόρευση κολύμβησης σε 13 περιοχές της Αττικής: Έδεμ Φαλήρου, Μικρολίμανο και ακτή Σουνίου ανάμεσα τους

07/08/2025
Ν. Στύρα: Το απόγευμα θα ξεκινήσει η επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου που προσάραξε σε ξέρα

Ν. Στύρα: Το απόγευμα θα ξεκινήσει η επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου που προσάραξε σε ξέρα

07/08/2025
IDF: Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις θέσεις μας χωρίς φόβο

IDF: Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις θέσεις μας χωρίς φόβο

07/08/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result