Μία ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη σε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, έρχεται στην «Παρέα» με τον Γιώργο Κουβαρά, το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 22:00 στην ΕΡΤ1.
Η εκπομπή φωτίζει τη διαδρομή, το ταλέντο και την ευαισθησία του μεγάλου μας στιχουργού που σημάδεψε γενιές και πλούτισε το ελληνικό τραγούδι με στίχους που έγιναν βίωμα. Τα τραγούδια του μιλούν για τους έρωτες, τα μεράκια και τους καημούς μας. Έγραψε για τη χαρά και την απώλεια, για τη μνήμη και την ελπίδα, με λόγο άμεσο, ποιητικό και βαθιά ανθρώπινο. Πολυγραφότατος, με κοφτερό λόγο και έντονη προσωπικότητα, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος καθόρισε με τις λέξεις και τους στίχους του το ελληνικό τραγούδι.
Η κόρη του, Υακίνθη Παπαδοπούλου, οι αγαπημένοι φίλοι του Γιώργος Λιάνης (δημοσιογράφος), Νίκος Μωραΐτης (στιχουργός), Γιώργος Παυριανός (στιχουργός), οι ηθοποιοί Χρύσα Ρώπα και Δανάη Λουκάκη, οι μουσικοί παραγωγοί Δημήτρης Καρράς και Δημήτρης Μηλιόγλου, ο μουσικολόγος Γιώργος Μυζάλης καθώς και οι αθλητικογράφοι Αλέξης Σπυρόπουλος και Χριστίνα Βραχάλη, μιλούν για τον άνθρωπο πίσω από τους στίχους, τον ευαίσθητο παρατηρητή της ζωής, τον πνευματώδη και αυθεντικό χαρακτήρα.
Ο Γιώργος Κουβαράς υποδέχεται στο πλατό της εκπομπής εξαιρετικούς καλλιτέχνες
Ο Κώστας Μακεδόνας και ο Μίλτος Πασχαλίδης μιλούν για τη σχέση τους με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και ερμηνεύουν, με το δικό τους προσωπικό ύφος, τραγούδια που αγαπούν και έχουμε αγαπήσει. Στις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς, η συνύπαρξη του Κώστα Μακεδόνα και του Μίλτου Πασχαλίδη σε δύο τραγούδια σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου καθώς η ιδιαίτερη παρουσία της εξαιρετικής Μαρίας Παπαγεωργίου σε μία σπάνια τηλεοπτική της εμφάνιση. Παράλληλα, η νεαρή Εμμανουέλα Νινιράκη δίνει το δικό της χρώμα στην εκπομπή με τις ερμηνείες της.
Η παρουσίαση του δίσκου “ΤΡΑΜΠΑΛΑ” που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group
Στην εκπομπή “Παρέα” και ο συνθέτης Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος, μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα, μας παρουσιάζουν νέα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου από τον δίσκο «Τραμπάλα», που μόλις κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group .Το άλμπουμ αυτό, αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν μεγάλο δισκογραφικό πλούτο, καθώς δεν είναι πολλοί οι τραγουδιστές στους οποίους ο μεγάλος στιχουργός έχει εμπιστευτεί υλικό του τα τελευταία χρόνια. Τα τραγούδια αυτά αποτυπώνουν αριστοτεχνικά την εσωτερική αναζήτηση και την δύναμη της ανθρώπινης ευαλωτότητας. Αναζητούν και αναδεικνύουν την επιθυμητή ισορροπία του μέσα μας και της τραμπάλας της ζωής. Τραγούδια, μνήμες, ιστορίες ζωής και πολύ χιούμορ για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, στην “Παρέα” με τον Γιώργο Κουβαρά






