Εκρήξεις ακούστηκαν την Τρίτη στη Δαμασκό, ενώ μέχρι στιγμής τα αίτιά τους παραμένουν άγνωστα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.
Στη συριακή πρωτεύουσα βρίσκεται αυτή την περίοδο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μια σειρά από εκρηκτικούς μηχανισμούς φέρεται να εξερράγη κοντά στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Γάλλος πρόεδρος.
Μετά τις εκρήξεις, οι αρχές απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και έλαβαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters ανέφερε ότι άκουσε ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή, ενώ στον ουρανό υψώθηκαν πυκνοί καπνοί.
Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο πρώτος ηγέτης μεγάλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτεται τη Δαμασκό μετά την ανατροπή του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Συρίας έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην Άγκυρα την Τρίτη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου Αχμέντ αλ Σάρα αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
πηγή: news247.gr






