Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Top News

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Μετά τον καύσωνα μπουρίνια, πτώση θερμοκρασίας και άνεμοι έως 9 μποφόρ

από Εύα Λευκοπούλου
Πριν 2 εβδομάδες
σε Top News, Επικαιρότητα
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Μετά τον καύσωνα μπουρίνια, πτώση θερμοκρασίας και άνεμοι έως 9 μποφόρ
Share on FacebookShare on Twitter

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και σήμερα Παρασκευή στη χώρα μας, ενώ από το απόγευμα προβλέπονται στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ:

Η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 41 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Αύριο Σάββατο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς και την Κυριακή δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από σήμερα το απόγευμα κατά τόπους στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παύση των ισχυρών φαινομένων αναμένεται τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Τέλος, από το Σάββατο οι άνεμοι σταδιακά θα ενισχυθούν σε όλη τη χώρα και την Κυριακή θα φτάνουν έως 9 μποφόρ στις περιοχές Κυκλάδων, Κρήτης, Δωδεκανήσων και νησιών Ανατολικού Αιγαίου και έως 8 μποφόρ στην Εύβοια, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών.

Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών

Το Σάββατο αναμένονται ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι τις πρωινές ώρες. Στη Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Στην Ήπειρο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία και την Πελοπόνησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στην Πελοπόνησο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά 36 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς και στις Κυκλάδες τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα καταστεί αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν εκ νέου στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ: Τις πρωινές ώρες αυξημένες νεφώσεις με καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, μέχρι τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 με 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τοπικά 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Την Κυριακή στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7, στο Αιγαίο 7 με 8 και τοπικά στις περιοχές Κυκλάδων, Κρήτης, Δωδεκανήσων και νησιών ανατολικού Αιγαίου έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς.

Τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται τη Δευτέρα με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα στα νότια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Τρίτη με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Τετάρτη

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΠΗΓΗ:Αθήνα984

Προηγ.

Μουσική Υλίκη – Ένα συναυλιακό 3ήμερο μέσα στη Φύση

Επόμ.

Φωτιά στο Λευκόχωμα Λακωνίας – Μήνυμα 112

Επόμ.
Φωτιά στο Λευκόχωμα Λακωνίας – Μήνυμα 112

Φωτιά στο Λευκόχωμα Λακωνίας – Μήνυμα 112

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 14:00

Ροή ειδήσεων

Έρευνες για τη βόμβα στο σπίτι του Γ. Πρετεντέρη – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

Έρευνες για τη βόμβα στο σπίτι του Γ. Πρετεντέρη – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

11/07/2025
Δίκη Γρίβα: Απερρίφθη το αίτημα διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών – «Να τον καταδικάσετε» κατάθεσε η μητέρα του δράστη

Δίκη Γρίβα: Απερρίφθη το αίτημα διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών – «Να τον καταδικάσετε» κατάθεσε η μητέρα του δράστη

11/07/2025
AI και ψηφιακός βοηθός στην υπηρεσία των ιατροδικαστών – Τι αλλάζει στις υπηρεσίες

AI και ψηφιακός βοηθός στην υπηρεσία των ιατροδικαστών – Τι αλλάζει στις υπηρεσίες

11/07/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result