Από την Τρίτη επιστρέφει ο χειμώνας. Ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη, θα χτυπήσουν τη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά την κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, το τσουχτερό κρύο, καθώς και χιόνια σε πολλές περιοχές. Πιο δύσκολες ημέρες για την Αττική από την Τσινοπέμπτη και μετά, με τον υδράργυρο να δείχνει την Κυριακή 0 βαθμούς.
Πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ αύριο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά, στα βόρεια ηπειρωτικά και το Αιγαίο με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Xιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει έως τους 08, στα δυτικά και τα νότια τους 14 με 16 και τοπικά στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 17 με 18 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.
Την Τετάρτη αναμένονται στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Xιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την χώρα, η οποία θα είναι αισθητή κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 6 με 8 βαθμούς, στα κεντρικά τους 8 με 11 βαθμούς, στα δυτικά τους 13 με 15 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.
Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Xιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την χώρα, η οποία θα είναι αισθητή κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 6 με 8 βαθμούς, στα κεντρικά τους 8 με 11 βαθμούς, στα δυτικά τους 13 με 15 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.
Την Παρασκευή στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο, αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής χώρας και σε ημιορεινές καθώς και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο των ανατολικών ηπειρωτικών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
Το Σάββατο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο, αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής χώρας και σε ημιορεινές καθώς και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο των ανατολικών ηπειρωτικών. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
ΠΗΓΗ:Αθήνα984