Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Επικαιρότητα

Έρευνες για τη βόμβα στο σπίτι του Γ. Πρετεντέρη – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

από Εύα Λευκοπούλου
Πριν 3 εβδομάδες
σε Επικαιρότητα
Έρευνες για τη βόμβα στο σπίτι του Γ. Πρετεντέρη – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την υπόθεση της βόμβας που βρέθηκε χτες στην αυλή του σπιτιού του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο, που να δείχνει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, όσον αφορά την ταυτότητα των δραστών.

Γεγονός είναι ότι οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά το χώρο που είχαν ως στόχο, γιατί, όπως λένε τα αρμόδια στελέχη της ΕΛΑΣ, το σημείο που πέταξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, είναι ένας μικρός ακάλυπτος χώρος της αυλής, γεμάτος με φυτά, ενώ δεν υπάρχουν κάμερες.

Για αυτό το λόγο άλλωστε τον μηχανισμό τον βρήκε ο κηπουρός χτες το μεσημέρι και ειδοποίησε την ασφάλεια του δημοσιογράφου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από πέντε μασούρια δυναμίτη, πυροκροτητή και βραδύκαυστο φυτίλι. Όπως διαπιστώθηκε υπήρξε καύση, που σημαίνει ότι ο δράστης ή οι δράστες άναψαν το φυτίλι και πέταξαν τον μηχανισμό στον ακάλυπτο, αλλά δεν έγινε έκρηξη.

Όσον αφορά το λόγο που δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, οι πυροτεχνουργοί υποθέτουν τα εξής: Ή το φιτίλι έσβησε από υγρασία ή νερά που υπήρχαν στον κήπο, ή αποκολλήθηκε από την εκρηκτική ύλη την ώρα που χτύπησε στο έδαφός, ή ήταν παλιό το υλικό.

Σε κάθε περίπτωση, αυτά θα διευκρινιστούν από την εργαστηριακή έρευνα, που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σχετικά με την ταυτότητα της οργάνωσης ή του χώρου από τον οποίο μπορεί να προέρχονται οι δράστες, οι αστυνομικοί δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη ένδειξη, αλλά ερευνούν προς κάθε κατεύθυνση, ενώ εξετάζουν σοβαρά και διάφορα κείμενα που έχουν δημοσιευτεί τον τελευταίο καιρό σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου και στοχοποιούν το Γιάννη Πρετεντέρη και άλλα πρόσωπα.

Παράλληλα συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι, τόσο κατά το τελευταίο βράδυ πριν την ανεύρεση του μηχανισμού όσο και τις τελευταίες μέρες, με την ελπίδα ότι μπορεί να εντοπίσουν κινήσεις οι οποίες ενδεχομένως να σχετίζονται με την υπόθεση.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Προηγ.

Η πιο υγιεινή ώρα για να φάτε βραδινό, σύμφωνα με τους ειδικούς

Επόμ.

Το webTV του Επικοινωνία στα Summer Camps για παιδιά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Επόμ.
Το webTV του Επικοινωνία στα Summer Camps για παιδιά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Το webTV του Επικοινωνία στα Summer Camps για παιδιά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 50 Shades Of Music
    19:00 - 21:00

Ροή ειδήσεων

ΥΠΕΞ: Η άσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από την ελληνική κυριαρχία δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης

Κυβερνητικές πηγές: Δεν απαιτείται η παρουσία 151 βουλευτών για την έγκυρη λήψη απόφασης

31/07/2025
Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γ. Γεραπετρίτης για τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Μονή Σινά: Απόπειρα καθαίρεσης από μοναχούς καταγγέλλει ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός

31/07/2025
Σπάτα: Άνδρας απείλησε με μαχαίρι επιβάτες και οδηγό λεωφορείου

Νεκρό κορίτσι στο Π. Φάληρο: Στο μικροσκόπιο των αρχών δύο βίντεο

31/07/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result