Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Αθλητικά

Euroleague: Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα με 84-72 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ

από Άννα Μαχαίρα
Πριν 2 εβδομάδες
σε Αθλητικά
Euroleague: Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα με 84-72 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 84-72 της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ και έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ενώ χρειάζεται ακόμα δύο νίκες για να προκριθεί στο Φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Επόμενο παιχνίδι την Παρασκευή ξανά στο ΣΕΦ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει προσηλωμένος από τα πρώτα δευτερόλεπτα, με τη Ρεάλ να βάζει το πρώτο καλάθι με τον Ταβάρες, αλλά με τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν εξαιρετικές άμυνες, φτιάχνοντας σερί 12-0 με λέι απ του Φουρνιέ, καλάθι-φάουλ του Γκος και τρίποντο του Βεζένκοφ!

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να παίζουν εξαιρετικές άμυνες, με τον Βεζένκοφ να βάζει συνεχόμενους πόντους για το 21-6 και να γίνεται ο πρώτος διψήφιος με 10! Ο Βιλντόσα έδωσε 2 ασίστ στον Μιλουτίνοφ και σκόραρε για το 25-10, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει για πρώτη φορά με +17 (27–10), πριν οι Φελίς και Αμπάλδε μειώσουν για το 27-14 της πρώτης περιόδου.

Ο Μιλουτίνοφ έφτασε τους 8 (μαζί με 6 ριμπάουντ), κάνοντας το 39-25, ενώ ο Βιλντόσα έγβαλε συνεχόμενες άμυνες με επιθετικό φάουλ και κλέψιμο, πριν ο Βεζένκοφ ευστοχήσει σε μεγάλο τρίποντο για το 42-25, ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Πειραιώτες να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό μέσα από την εξαιρετική αμυντική τους λειτουργία (7 κλεψίματα, 3 μπλοκ και μόλις 2 λάθη έναντι 13 που είχε σε εκείνο το σημείο του ματς η Ρεάλ), και με τον Πίτερς να διαμορφώνει με τρίποντο το 47-29!

Το… ρεσιτάλ άμυνας συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο από τον Ολυμπιακό, με τη Ρεάλ να «ματώνει» για να βρει πόντους. Ο Βεζένκοφ με τρίποντο έκανε το 50-29 φτάνοντας τους 16 προσωπικούς πόντους, ενώ ο Παπανικολάου εκτόξευσε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +20 (52-32)!

Ο Βιλντόσα έδωσε την τρίτη του ασίστ για ένα εμφατικό κάρφωμα του Φαλ, ενώ κάπου εκεί ο Ολυμπιακός έχασε τον ρυθμό του επιθετικά για πρώτη φορά στο ματς, επιτρέποντας στη Ρεάλ να μειώσει σε 56-43, ενώ ο Ματέο δέχθηκε δεύτερη τεχνική ποινή και αποβλήθηκε, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου.

Ο Φελίς με συνεχόμενα καλάθια του έκανε το 58-44, ενώ ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν στις επιθέσεις του. Ο Γιούλ με τρίποντο και ο Φελίς φτάνοντας τους 8, μείωσε μετά από πολύ ώρα στο -11 (62 -51) για τη Ρεάλ, πριν ο Φουρνιέ διαμορφώσει το 64 -51 της τρίτης περιόδου!

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα με πολλές άστοχες προσπάθειες, ωστόσο με γνώμονα την άμυνα ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρεί τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, εκτοξεύοντάς τη δις και στο +17 με τρίποντο του Πίτερς (70-53) και κάρφωμα του Μακ Κίσικ (72-55). Οι Μαδριλένοι προσπάθησαν να μείνουν κοντά κυρίως με κάποια χουκ του Ταβάρες και τρίποντα του Γιούλ (72-61).

Όμως τρεις τρίποντες «βόμβες» των Ουόκαπ (75-61), Φουρνιέ (78-64) και Πίτερς (82-67) ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις. Με το σκορ στο 84-69 το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Πειραιώτες να φτάνουν πανάξια στη νίκη (84-72) και να προηγούνται με 1-0 στη σειρά, πηγαίνοντας με καλή ψυχολογία στο δεύτερο ματς της προσεχούς Παρασκευής, ξανά στο ΣΕΦ.
Τα δεκάλεπτα: 27-14, 47-29, 64-51, 84-72.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γουίλιαμς-Γκος 5 (2/3 δίποντα), Λαρεντζάκη, Βιλντόσα 2 (5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Λι 2, Φαλ 5 (2/4 δίποντα), Βεζένκοβ 23 (5/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Παπανικολάου 4, Πίτερς 10 (2/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μιλουτίνοβ 11 (5/11 δίποντα, 1/2 βολές, 8 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 6 (2/3 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/2 βολές), Φουρνιέ 13 (5/6 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ματέο): Αμπάλδε 3, Καμπάσο 7 (1/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα, 2/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 λάθη), Ρατάν-Μέις, Χεζόνια 13 (5/8 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Μούσα 11 (3/5 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 4 ριμπάουντ), Ντεκ 2, Γκαρούμπα, Ιμπάκα 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Φερνάντο, Ταβάρες 7 (3/6 δίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 μπλοκ, 4 λάθη), Γιουλ 16 (1/2 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 2/3 βολές), Φελίς 8 (4/5 δίποντα, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: athina984.gr

Προηγ.

Ρόδος: Άνδρας γρονθοκόπησε την πρώην σύντροφό του – Αναζητείται από τις αρχές

Επόμ.

Σαβίνα Γιαννάτου: Ερμηνεύει τραγούδια της Μεσογείου στο Ολύμπια

Επόμ.
Σαβίνα Γιαννάτου: Ερμηνεύει τραγούδια της Μεσογείου στο Ολύμπια

Σαβίνα Γιαννάτου: Ερμηνεύει τραγούδια της Μεσογείου στο Ολύμπια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 23:59

Ροή ειδήσεων

Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βοριάδες και βροχές από το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βοριάδες και βροχές από το Σαββατοκύριακο

09/05/2025
Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

09/05/2025
Στο 2% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο – Χωρίς… φρένο οι αυξήσεις στα ενοίκια με άνοδο 10,8%

Στο 2% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο – Χωρίς… φρένο οι αυξήσεις στα ενοίκια με άνοδο 10,8%

09/05/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result