Για 3 μέρες από 23 έως και 25 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πορτοκαλιάς Καραβά κατάφερε να προσελκύσει περισσότερα από 5.000 άτομα σε μια γιορτή που τα είχε όλα: ασταμάτητη μουσική, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους αλλά και θετικό οικολογικό πρόσημο!
Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ενημερωτικό δελτίο το οποίο και συνεχίζει:
Επενδύοντας στο μεγαλύτερο έως τώρα line up του φεστιβάλ, οι διοργανωτές έστησαν μια τριήμερη γιορτή στο βορειότερο σημείο των Κυθήρων. Η Μαρίνα Σάττι, η Ιουλία Καραπατάκη και ο Εισβολέας επισκέφθηκαν πρώτη φορά το νησί και μαζί με το παραδοσιακό σχήμα από την “γειτόνισσα” Κρήτη, τους Pale Oaks, τους Glass Rebel και την Kids Radio Banda των κυθήριων Λάμπη Κουντουρόγιαννη και Θοδωρή Μαυρογιώργη, ξεσήκωσαν ντόπιους αλλά και επισκέπτες του νησιού! Μετά τα live acts, το πάρτυ συνεχίστηκε με dj sets από τους Street Outdoors, Lil Dim, Super Mario και dj Nathan ενώ για μία ακόμη χρονιά, την παρουσίαση και τα vibes ανέλαβε ο beatboxer Βασίλης Παπούλιας. Η προσέλευση του κοινού ξεκινούσε κάθε μέρα από νωρίς, με πολλούς να επιλέγουν μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας της Πλατειάς Άμμου πριν στρέψουν την προσοχή τους στις τοπικές νοστιμιές που υπήρχαν στο εστιατόριο του φεστιβάλ.
Το φεστιβάλ Πορτοκαλιάς είναι το ομαδικό πρότζεκτ της τοπικής κοινωνίας του Καραβά Κυθήρων. Μικροί και μεγάλοι συνεισφέρουν με τοπικά προϊόντα, με την τέχνη τους, με τη δουλειά τους, με αγάπη, μεράκι και κουβάλημα, δουλεύοντας εθελοντικά για να απολαύσει το κοινό ένα φιλόξενο και χειροποίητο αποτέλεσμα!
Φεστιβάλ και βιωσιμότητα
Η εθελοντική ομάδα διαχείρισης απορριμμάτων του Φεστιβάλ Πορτοκαλιάς ανέλαβε το δύσκολο έργο οργάνωσης και τοποθέτησης ξεχωριστών κάδων για κάθε κατηγορία απορριμάτων, μοίρασε φυλλάδια με οδηγίες στους επισκέπτες του φεστιβάλ και φρόντισε με τους εθελοντές της για την καθοδήγηση στο χώρο, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και καθιστώντας για μια ακόμη χρονιά, σήμα κατατεθέν του φεστιβάλ την καθαριότητα και την βιωσιμότητα στη λογική του “leave no trace behind”.
Οι τροφές που πετάχτηκαν και ήταν κατάλληλες δόθηκαν στα τοπικά ζώα, οι γόπες απορρίφθηκαν σε ειδικούς κάδους ενώ ενδελεχής ήταν και η ανακύκλωση. Μετά το πέρας του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε επιχείρηση καθαρισμού σε όλη τη περιοχή της Πλατείας Άμμου, τηρώντας την υπόσχεση της διοργάνωσης για διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, αφήνοντας το χώρο του φεστιβάλ όμορφο και καθαρό όπως και την μέρα που τον παρέλαβαν.