Η κανονική περίοδος της Super League ολοκληρώθηκε και το πρώτο… ξεκαθάρισμα έγινε.
Ο Ολυμπιακός μπαίνει στα πλέι οφ με ξεκάθαρο προβάδισμα για τον τίτλο έχοντας πίσω του στο -7 την ΑΕΚ, στο -10 τον Παναθηναϊκό και στο -14 τον ΠΑΟΚ.
Και δεδομένου ότι το μίνι πρωτάθλημα είναι από εφέτος έξι και όχι δέκα αγωνιστικών θεωρείται πολύ πιο δύσκολο να υπάρξει ανατροπή σκηνικού.
Από εκεί και πέρα, στα πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 που ενδέχεται να δώσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο (θα εξαρτηθεί απ’ την κατάληξη του Κυπέλλου Ελλάδας) θα αναμετρηθούν ο Άρης, ο ΟΦΗ, ο Αστέρας και ο Ατρόμητος, που εισήλθε χάρη στη δική του ισοπαλία (1-1) με τον Παναθηναϊκό και στην ισοπαλία του Παναιτωλικού με τον Λεβαδειακό (0-0).
Μάλιστα η μάχη αναμένεται να είναι μεγάλη διότι οι ομάδες θα αρχίσουν με μικρή βαθμολογική διαφορά. Ο μεν Άρης βρίσκεται στο +3 (με 21 βαθμούς) και οι υπόλοιποι τρεις στους 18 βαθμούς.
Τέλος στα πλέι άουτ που θα κρίνουν τα δύο εισιτήρια του υποβιβασμού, θα συμμετάσχουν οι Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Πανσερραϊκός, Βόλος, Athens Kallithea και Λαμία.
Ωστόσο η μάχη φαίνεται ότι θα γίνει κυρίως μεταξύ του Βόλου και της Καλλιθέας που έχουν διαφορά μόλις τριών βαθμών.
Αντιθέτως, η Λαμία έχει πολύ πιο δύσκολο έργο ούσα στο -7 απ’ τον Βόλο, όπως και οι Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός θα έχουν πιο εύκολο δρόμο με το +6 απ’ τη θεσσαλική ομάδα.
Τα αποτελέσματα
- Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός 1-2
- Athens Kallithea- ΠΑΟΚ 2-1
- Αρης – ΑΕΚ 0-0
- Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 1-1
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ 1-0
- Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 0-0
- Λαμία – Βόλος 1-0
Η βαθμολογία
1.Ολυμπιακός 60
2.ΑΕΚ 53
3.Παναθηναϊκός 50
4.ΠΑΟΚ 46
———————————
5.Αρης 42 (21)
6.ΟΦΗ 36 (18)
7.Αστέρας AKTOR 35 (18)
8.Ατρόμητος 35 (18)
——————————
9.Παναιτωλικός 33
10.Λεβαδειακός 28
11.Πανσερραϊκός 28
12.Βόλος 22
13.Αthens Kallithea 21
14.Λαμία 15
πηγή: ethnos.gr