Τρίτη, 24 Ιουνίου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Top News

Η Βουλή σε ρυθμούς Προανακριτικής για τα Τέμπη

από Εύα Λευκοπούλου
Πριν 1 εβδομάδα
σε Top News, Επικαιρότητα
Η Βουλή σε ρυθμούς Προανακριτικής για τα Τέμπη
Share on FacebookShare on Twitter

Μέσα σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό που περιλαμβάνει 14 κάλπες όσες και τα ελεγχόμενα πολιτικά πρόσωπα και περίπου 4.200 ψηφοδέλτια, διεξάγεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, η συνεδρίαση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που αφορά την υπόθεση των Τεμπών, με βάση τις τρεις προτάσεις παραπομπής που έχουν καταθέσει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι 32 βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης και οι έξι προσκείμενοι στο Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Κοινοβούλιο, με υπαλλήλους της Βουλής να έχουν ήδη τοποθετήσει στην αίθουσα της Ολομέλειας τις 14 κάλπες που αναγράφουν τα ονόματα των εγκαλούμενων προσώπων.

Η αυριανή συνεδρίαση, στην οποία αναμένεται να επικρατήσουν εξαιρετικά υψηλοί τόνοι,θα αρχίσει στις 9 το πρωί με τη συζήτηση να ολοκληρώνεται εκτός απροόπτου στις 9 το βράδυ και αμέσως μετά θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία, η οποία μαζί με την καταμέτρηση υπολογίζεται να διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις ώρες.
Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν ανά πρόταση και όχι ανά αδίκημα, όπως ζήτησαν τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά το αίτημα τους απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής. Οι 14 κάλπες έχουν στηθεί με βάση τη σειρά κατάθεσης των προτάσεων παραπομπής, με πρώτη αυτή του Κώστα Καραμανλή, δεύτερη του Χρήστου Σπίρτζη, τρίτη του Μιχάλη Παπαδόπουλου, τέταρτη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, πέμπτη του Γιώργου Καραγιάννη, έκτη της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, έβδομη του Νίκου Μαυραγάνη, όγδοη του Θάνου Μωραΐτη, ένατη του Κυριάκου Μητσοτάκη, δέκατη του Γιώργου Γεραπετρίτη, ενδέκατη του Γιάννη Τσακίρη, δωδέκατη της Ζωής Ράπτη, 13η του Θάνου Πλεύρη και 14η του Νίκου Παπαθανάση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα ελεγχόμενα πολιτικά πρόσωπα θα ζητήσουν το λόγο, όπως έχουν δικαίωμα από τον Κανονισμό της Βουλής, οι Κώστας Καραμανλής, Χρήστος Σπίρτζης και Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Σε ό,τι αφορά από το αποτέλεσμα, το πιθανότερο είναι από τις τρεις προτάσεις να περάσει αυτή της ΝΔ που προβλέπει την παραπομπή σε προκαταρκτική εξέταση του Κώστα Καραμανλή για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Πέραν των 154 βουλευτών της ΝΔ-να σημειωθεί ότι οι ελεγχόμενοι δεν μπορούν να ψηφίσουν για τον εαυτό τους-,αναμένεται να στηρίξουν την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας οι ανεξάρτητοι Δημήτρης Κυριαζίδης και Χάρης Κατσιβαρδάς.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον τις ψήφους των 33 βουλευτών του, ενώ δεν αποκλείεται να την στηρίξει και το ΚΚΕ. Η τρίτη πρόταση που συνέταξαν συγγενείς των θυμάτων, με προεξάρχουσα την Μαρία Καρυστιανού,εκτός των 32 βουλευτών που την κατέθεσαν, έχουν δηλώσει πως θα την στηρίξουν οι ανεξάρτητοι Αρετή Παπαϊωάννου και Νίκος Παπαδόπουλος.

 

ΠΗΓΗ:Αθήνα984

Προηγ.

Πανελλαδικές 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση των υποψηφίων με sms

Επόμ.

Διακοπές χωρίς παγίδες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Επόμ.
Διακοπές χωρίς παγίδες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Διακοπές χωρίς παγίδες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    20:00 - 23:59

Ροή ειδήσεων

Ευρώπη: Ασφυκτικός ο τουρισμός αυτό το καλοκαίρι – Ελλάδα και Ισπανία σε ταξιδιωτικό «στραγγαλισμό»

Ευρώπη: Ασφυκτικός ο τουρισμός αυτό το καλοκαίρι – Ελλάδα και Ισπανία σε ταξιδιωτικό «στραγγαλισμό»

24/06/2025
Facebook: Τι είναι αυτό το βελάκι κάτω από τα σχόλια;

Facebook: Τι είναι αυτό το βελάκι κάτω από τα σχόλια;

24/06/2025
Γαλλία: Αντιμέτωπη εκ νέου με τον κίνδυνο ακυβερνησίας η χώρα λόγω του συνταξιοδοτικού

Γαλλία: Αντιμέτωπη εκ νέου με τον κίνδυνο ακυβερνησίας η χώρα λόγω του συνταξιοδοτικού

24/06/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result