Τα διαπιστευτήρια της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα επιδίδει η η 25η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα.
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα συναντηθεί στις 1:30 της Τρίτης (4/11) με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.
Την Τετάρτη θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Διατλαντική συνεργασία για την Ενέργεια
Η Αμερικανίδα πρέσβης ήδη εργάζεται με τους συνεργάτες της για να προετοιμάσει την επίσκεψη υπουργών της κυβέρνησης Τραμπ στην Αθήνα.
Ο Αμερικανός Υπουργός Εσωτερικών και Επικεφαλής του Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας των ΗΠΑ, Ντακ Μπέργκαμ, ο υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τη Διαχείριση και τους Πόρους, Μάικλ Ρίγκας θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Σύνοδο για τη Διατλαντική Συνεργασία στην Ενέργεια, που διοργανώνεται στο Ζάππειο στις 6 και 7 Νοεμβρίου από τα αρμόδια υπουργεία Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, με τη συμμετοχή και εικοσιτεσσάρων υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
‘Οπως ανέφερε στο ΕΡΤnews, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου, «η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών ενεργειακών εξελίξεων, ενώ έρχονται αμερικανικές επενδύσεις και σημαντικές συμφωνίες».
πηγή: ertnews.gr







