Στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», το οποίο χρηματοδοτεί εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης σε σχολικά κτίρια στοχεύει να εντάξει η δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής τρία σχολεία της πόλης: το 1ο Γυμνάσιο, το 1ο Λύκειο και το 9ο Δημοτικό. Κλιμάκιο ειδικών από τις Κτιριακές Υποδομές και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μαζί με τον δήμαρχο, Νίκο Μπάμπαλο, επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και τα τρία αυτά σχολεία, ώστε να καταγράψουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν τα έργα που χρειάζονται να γίνουν ώστε να γίνουν πιο ασφαλή και φιλικά προς τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.
Ήδη προτεινόμενες εργασίες τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους αύλειους χώρους περιλαμβάνονται στον φάκελο της πρότασης που έχει υποβάλλει ο Δήμος στο εν λόγω πρόγραμμα, η επί τόπια, ωστόσο, αυτοψία, βοηθάει στο να γίνει πιο πρακτική και ουσιαστική η διαδικασία.
«Πρόκειται για 3 από τα πιο παλιά σχολικά κτίρια του Δήμου μας που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ανάγκες. Σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ φιλοδοξούμε γρήγορα αυτή η εικόνα να αλλάξει και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο σχολικό περιβάλλον, όπως αξίζει στα παιδιά μας, όπως αξίζει στην πόλη μας», τονίζει ο Νίκος Μπάμπαλος.