Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Top News

Με αναμμένες μηχανές τα τρακτέρ

από Ελίζα Λιμοντζόγλου
Πριν 1 έτος
σε Top News
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες
Share on FacebookShare on Twitter

Στον απόηχο και του μηνύματος που εξέπεμψε χθες ο πρωθυπουργός ανΣήμερα το απόγευμα, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Βελιγράδι, αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα επιπλέον βήματα που αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση κατά την συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την 15μελή αντιπροσωπεία των αγροτών, στις 12 αύριο το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.αφέροντας σε ανάρτησή του ότι «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής», η κυβέρνηση αναμένεται να επιταχύνει την καταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο που έχει εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης και η οποία ανέρχεται σε 82 εκατομμύρια ευρώ.

Εετάζονται επίσης μέτρα περαιτέρω στήριξης στο αγροτικό ρεύμα για το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί έκπτωση 10% της ΔΕΗ για τους αγρότες της Θεσσαλίας κατά τους μήνες Μάιο έως Σεπτέμβριο που υπάρχουν υψηλές αγροτικές καταναλώσεις.

Πέραν του τρόπου καταβολής της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο και των ζητημάτων κόστους του αγροτικού ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε μέσω του χθεσινού εβδομαδιαίου απολογισμού του κυβερνητικού έργου και το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων, καθώς και της νέας ΚΑΠ.

Σε ότι αφορά πάντως την τελευταία ξεκαθάρισε ότι ουσιαστικές αλλαγές -εκ του κανονισμού- μπορούν να επέλθουν μετά το 2025, ενώ υπογράμμισε ότι με πρωτοβουλία της Ελλάδας έχει δημιουργηθεί συμμαχία των 9 χωρών του Νότου ώστε να πετύχουμε τα βέλτιστα για τους αγρότες μας στην εφαρμογή της ΚΑΠ.

Εν αναμονή της συνάντησης με τους αγρότες ο πρωθυπουργός έστειλε εκ νέου και μήνυμα για ανοιχτούς δρόμους, αλλά και για δημοσιονομική υπευθυνότητα σημειώνοντας ότι “τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι δεδομένα».

Επανέλαβε εξάλλου ότι «δεν μπορεί να ενισχύονται περισσότερο ομάδες με «όπλο» τη δυνατότητα τους να διαδηλώνουν ηχηρά, εις βάρος άλλων ομάδων που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα».

Αναμμένες οι μηχανές των τρακτέρ 

Παραταγμένα έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα παραμείνουν -τουλάχιστον έως αύριο Τρίτη- 70 τρακτέρ. Στις 12 το μεσημέρι και για τρεις ώρες οι αγρότες της Φλώρινας θα κλείσουν για τα φορτηγά το τελωνείο της Νίκης, ενώ στις τέσσερις το απόγευμα και για μια ώρα θα αποκλείσουν τον οδικό άξονα Φλώρινας – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Φιλώτα. Οι αγρότες της Καρδίτσας θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο το μεσημέρι στην Πλατεία των Φαρσάλων. Οι παραγωγοί των Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία το μεσημέρι έξω από το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Παράλληλα, μαζί με αγρότες της Θεσπρωτίας θα ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων της Εγνατίας Οδού.

Οπως τονίζουν οι αγρότες, παρά την προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση των 15 εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Σύμφωνα με το larissanet.gr, τα ονόματα των αγροτών που αποτελούν την επιτροπή είναι τα εξής:

Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)

Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)

Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος)

Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς)

Νίκος Κούτρας

Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα)

Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)

Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)

Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός)

Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ)

Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα)

Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα)

Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα)

Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής)

Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς)

Αγρότες επιχείρησαν να  εισβάλουν στο αεροδρόμιο  της Αλεξανδρούπολης  

Επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομίας σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης καθώς οργισμένοι αγρότες προσπάθησαν να εισβάλουν με τα τρακτέρ στο αεροδρόμιο, διότι, όπως υποστήριξαν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ακύρωσε την συνάντηση που είχε συμφωνηθεί στις 18:00 έξω από ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης.

Οι αγρότες σύμφωνα με δηλώσεις τους πήραν τα τρακτέρ και πήγαν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» και προσπάθησαν να εισβάλουν στην αίθουσα αναχωρήσεων, όπου τους περίμενε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Πηγή Αθήνα 984

Προηγ.

Ενισχύεται η συνεργασία Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη και Πυροσβεστικής

Επόμ.

«Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικής Ταυτότητας» για τις Σχολές Γονέων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Επόμ.
«Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικής Ταυτότητας» για τις Σχολές Γονέων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

«Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικής Ταυτότητας» για τις Σχολές Γονέων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 23:59

Ροή ειδήσεων

Η ΕΕ στον αγώνα κατά της λειψυδρίας – Επενδύσεις 15 δισ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για το νερό – «Καμπανάκι» για την Ελλάδα

Η ΕΕ στον αγώνα κατά της λειψυδρίας – Επενδύσεις 15 δισ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για το νερό – «Καμπανάκι» για την Ελλάδα

06/06/2025
Δύο συλλήψεις για το θανατηφόρο τροχαίο στην Ποσειδώνος

Δύο συλλήψεις για το θανατηφόρο τροχαίο στην Ποσειδώνος

06/06/2025
Χιλιάδες ενοικιαστές – δικαιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση των 800 ευρώ

Χιλιάδες ενοικιαστές – δικαιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση των 800 ευρώ

06/06/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result