Δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα στους οικονομικά ασθενέστερους, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη στον Σκάι.
Υπογράμμισε πως έχουμε έναν δύσκολο προϋπολογισμό να υλοποιήσουμε και πρέπει να είμαστε σίγουροι και πρόσθεσε πως εάν κάνουμε κάτι, θα το κάνουμε απολογιστικά, στο τέλος του χρόνου.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε πάντως στην αύξηση του κατώτατου μισθού που θα εφαρμοστεί από 1ης Απριλίου και θα είναι πάνω από 800 ευρώ.
Όσον αφορά στην Παιδεία υπογράμμισε ότι θα προχωρήσουμε και στην αλλαγή του άρθρου 16, ενώ επανέλαβε με αφορμή τον πρόσφατο νόμο για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, ότι δεν θέλουμε «πανεπιστήμια της αρπαχτής».
Εκτίμησε επίσης ότι θα εκδηλωθεί το ενδιαφέρον από ξένα πανεπιστήμια, ενώ απέκλεισε την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια.
Όσον αφορά την τραγωδία των Τεμπών υπογράμμισε ότι τον τελικό λόγο μπορεί να τον έχει μόνο η Δικαιοσύνη, η μόνη που μπορεί να δώσει τις τελικές απαντήσεις.
Με αφορμή εξάλλου το ζήτημα σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασε ότι ο νόμος ισχύει για όλους και ζήτησε «να μην μας κουνά το δάχτυλο για το κράτους δικαίου ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς για την υπόθεση των mail που απέστειλε σε αποδήμους η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Αννα Ασημακοπούλου τόνισε ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί και σημείωσε ότι υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.
Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι κάποια στιγμή τον Μάιο θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε χθες, από το προσυνέδριο της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη, το έναυσμα για την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κυβερνώντος κόμματος για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, με μηνύματα ενάντια στην χαλαρή και στην «τιμωρητική ψήφο» και το ενδιαφέρον στραμμένο στην δημοσκοπική δυναμική που εμφανίζουν πολιτικές δυνάμεις στα δεξιά της ΝΔ.
Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του σε «κομματίδια» που «κρύβουν τον αντιευρωπαϊσμό τους κάτω από δήθεν πατριωτικά συνθήματα», αλλά και η επίκληση της φράσης του Βρετανού συγγραφέα, Σάμουελ Τζόνσον «ο ψευτοπατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα».
Το διακύβευμα που έθεσε ο πρωθυπουργός είναι πως «οι ευρωεκλογές σε εθνικό επίπεδο θα κρίνουν αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει την σημερινή πολιτική σταθερότητα και αν θα μείνει στο δρόμο των αλλαγών και θα πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί με ορίζοντα το 2027».
Προειδοποίησε μάλιστα πως «οι κάλπες δεν προσφέρονται για αδράνεια γιατί η όποια αμφισβήτηση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να κλονίσει κατακτήσεις που τώρα θεωρούνται δεδομένες, περιορίζοντας την ορμή του τόπου προς τα εμπρός».
Όσον αφορά την Ευρώπη, ως βασικό δίλημμα τίθεται από το Μέγαρο Μαξίμου «ποιο κόμμα είναι εκείνο που θα διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της πατρίδας στα δύσκολα μέτωπα των Βρυξελλών»; «Πολύ περισσότερο, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μπροστά στις μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις όπως το μεταναστευτικό, κλιματική κρίση, το δημογραφικό, οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά και η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, σε όλα τα επίπεδα: ενεργειακά, οικονομικά, τεχνολογικά, αλλά και αμυντικά».
«Το άμεσο μέλλον ανοίγει στοιχήματα τα οποία κατεξοχήν ενδιαφέρουν την πατρίδα μας. Τι απαιτούν; Γνώση, εμπειρία, σχέδιο, κύρος. Είναι στοιχήματα που κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να παίξει στα ζάρια , είτε απέχοντας από τις εκλογές, είτε επιλέγοντας επικίνδυνα πειράματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Η προσπάθεια συσπείρωσης της παραδοσιακής κομματικής βάσης της ΝΔ φέρνει μάλιστα στο προσκήνιο και τον παραδοσιακό πυρσό ο οποίος επανέρχεται στην κανονική του μορφή στο επετειακό σήμα της ΝΔ, η οποία συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Μία επέτειο που, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, δίνει και χαρακτήρα «εορταστικό» στο 15ο Συνέδριο που θα γίνει από 5 έως 7 Απριλίου στο Ζάππειο, χώρο ταυτισμένο, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, με την απόφαση του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή να εντάξει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΠΗΓΗ:Αθήνα984