Μήνυμα προς όσους «προσπαθούν να μετατρέψουν την οδύνη των συγγενών σε πολιτική αποσταθεροποίηση» έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την συμπλήρωση των δύο χρόνων από την τραγωδία των Τεμπών και τα επικείμενα συλλαλητήρια
«Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εθνικό δράμα που πρέπει να ενώνει το αίτημα της αλήθειας και της Δικαιοσύνης. Αίτημα σύγκρουσης με λάθη και καθυστερήσεις του κρατικού μηχανισμού», ανέφερε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο και πρόσθεσε: «Μεθαύριο συμπολίτες μας θα βρεθούν στις πλατείες για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων με το αυτονόητο αίτημα να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Ορισμένοι θα διαδηλώσουν, όποιος επιθυμεί μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του στην ειρηνική συνάθροιση»Στη συνέχεια τόνισε με έμφαση: «Βέβαια κάποιοι θα προσπαθήσουν να υποβιβάσουν την οδύνη σε φτηνό κομματικό σύνθημα. Είναι κάποιοι κύκλοι που προσπαθούν να μετατρέψουν την οδύνη σε πολιτική αποσταθεροποίηση. Ο λαός δε θέλει να κατρακυλήσει η χώρα σε ένα καθεστώς παρατεταμένης ανασφάλειας».
«Θα συζητήσουμε στη Βουλή και αν το επιθυμεί η αντιπολίτευση ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας», πρόσθεσε.
Κλείνοντας την εισηγητική του τοποθέτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «είμαστε εδώ για να ενώνουμε. Και όπως το Μάτι έγινε η αφορμή να αποκτήσουμε μια καλύτερη Πολιτική Προστασία, ας γίνουν τα Τέμπη το εφαλτήριο ώστε να αποκτήσουμε πιο ασφαλείς συγκοινωνίες».