«Δίκαια» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης πολλά από τα αιτήματα των αγροτών που αφορούν στον πράσινη μετάβαση στον αγροτικό τομέα, κατά την συνάντηση που είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.
«Οι αγρότες μας θα βρεθούν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, όπως βρέθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, διαδηλώνοντας και εκφράζοντας πολλά αιτήματα τα οποία θεωρώ ότι είναι δίκαια σχετικά με την ταχύτητα που περνά ο πρωτογενής τομέας στην «πράσινη μετάβαση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «όλα αυτά είναι θέματα που θα μας απασχολήσουν και ενόψει Ευρωεκλογών και σίγουρα θα απασχολήσουν και το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε μετά την συνάντηση και στα ζητήματα υποχώρησης που τίθενται από το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα το οποίο, όπως ανέφερε, “είναι ισχυρότερο παρά ποτέ στην χώρα μας».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο διάλογος πρέπει να διεξάγεται πάντοτε με ευθύνη «και σίγουρα πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες που συχνά μπορούν να δημιουργούν και ψευδείς εντυπώσεις και πέρα από μύθους που οδηγούν σε ανυπόστατα συμπεράσματα» και πρόσθεσε: “Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρέθηκε συχνά στο επίκεντρο συκοφαντιών, πότε με ανύπαρκτες υποθέσεις όπως της “μικρής Μαρίας” στον Έβρο που αποδείχθηκε ότι ήταν μία σκηνοθεσία αδίστακτων διακινητών και πότε με μεθοδεύσεις και καταγγελίες για το κράτος δικαίου το οποίο είναι ισχυρότερο παρά ποτέ στην χώρα μας».
Επισήμανε μάλιστα ότι οι ενέργειες αυτές «ενόχλησαν τόσο στην πατρίδα μας ώστε να πάρουν σκληρή απάντηση και από την ίδια την Δικαιοσύνη”, ενώ επανέλαβε ότι “τελικός κριτής ποιότητας του κράτους δικαίου σε μία ευρωπαϊκή χώρα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία διαθέτει και την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα για να μπορεί να ελέγχει την πρόοδο κάθε κράτους μέλους στα πολύ κρίσιμα αυτά ζητήματα».
Αφού αναφέρθηκε και στην θεσμοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο με μία σημαντική διακομματική συναίνεση ως μία “μεταρρύθμιση ελευθερίας, ισονομίας και δικαιοσύνης που επιβεβαιώνει την θέση της πατρίδας μας στην καρδιά της Ευρώπης υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα την προσήλωσή μας στις αρχές της ανοιχτής Δημοκρατίας», ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως «δεν είναι τυχαίο ότι ο Economist κατέταξε πρόσφατα την πατρίδα μας στα 20 κορυφαία κράτη στον κόσμο ως προς την ποιότητα της δημοκρατίας μας».
«Συνεπώς ας μην ανησυχούν ορισμένοι. Η Δημοκρατία πάντα ζει και προοδεύει στον τόπο που γεννήθηκε», πρόσθεσε.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε και την κρισιμότητα των ευρωεκλογών τονίζοντας ότι τότε θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί που θα αναμετρηθούν με τα στοιχήματα της Ευρώπης την επόμενη πενταετία και χαρακτήρισε «κλειδί» την συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία.
Την ψήφο των νέων στις ευρωεκλογές ενθάρρυνε από την πλευρά της η Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να πολιτικοποιούμε ή να εργαλειοποιούμε τις συζητήσεις για το κράτος δικαίου, ενώ συνεχάρη την Ελλάδα για την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.
«Συγχαίρω την Ελλάδα για την ψήφιση της ισότητας στον γάμο των ομοφύλων. ¨Ηταν σημαντική απόφαση στο κοινό ταξίδι για την ενδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημείωσε .
ΠΗΓΗ:Αθήνα984