Γνωστοί έγιναν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων τόσο στο CEV Cup όσο και στο CEV Challenge Cup, με τον Παναθηναϊκό να έχει το πιο δύσκολο έργο στους άνδρες.
Αρχίζοντας από τους άνδρες, ο Μίλωνας θα αντιμετωπίσει στη φάση των «32» του CEV Cup την τσέχικη Καρλοβάτσκο, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στη Νέα Σμύρνη στις 9-11 Δεκέμβρη, ενώ ο επαναληπτικός στην Τσεχία θα διεξαχθεί στις 6-8 Ιανουαρίου.
Από την ίδια φάση και διοργάνωση ξεκινάει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την Πουατιέ από τη Γαλλία, με το πρώτο παιχνίδι στη Γαλλία να γίνεται στις 9-11 Δεκέμβρη, ενώ ο επαναληπτικός της Αθήνας θα γίνει στις 6-8 Ιανουαρίου.
Στο CEV Challenge Cup των ανδρών, ο ΠΑΟΚ για τη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Παφιακός Πάφου (Κύπρος) – Φεριζάι (Κόσοβο), με τον πρώτο (εκτός έδρας) αγώνα στις 9-11/12 και τον επαναληπτικό στο PAOK Sports Arena στις 6-8/1.
Η ομάδα του Φοίνικα Σύρου θα αντιμετωπίσει αρχικά την Νόρντεσκοφ από την Δανία για τη φάση των 32, ενώ στη συνέχεια σε περίπτωση που προκριθεί θα αντιμετωπίσει για τη φάση των «16» τη γαλλική Σομόντ.
Το πρώτο παιχνίδι για τους 32 θα διεξαχθεί εντός έδρας το διάστημα 11 με 13 Νοεμβρίου, ενώ η ρεβάνς στη Δανία θα γίνει το διάστημα μεταξύ 18 και 20 Νοεμβρίου.
Στις γυναίκες, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην… αναμονή στο CEV Cup. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα πρέπει να περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του, καθώς αυτός θα είναι από ομάδα που θα αποκλειστεί από τα προκριματικά του Champions League.
Με βάση την κλήρωση λοιπόν ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον ηττημένο του παρακάτω ζευγαριού: Μπενφίκα ή Λας Πάλμας VS Μάριμπορ.
Άρα μία από αυτές τις τρεις ομάδες θα βρεθούν στο δρόμο του Δικεφάλου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα δώσει το πρώτο ματς εκτός έδρας και την ρεβάνς στο PAOK Sports Arena. Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 25 με 27 Νοεμβρίου και οι δεύτεροι αγώνες για το διάστημα 2 με 4 Δεκεμβρίου.
Στο CEV Challenge Cup γυναικών, είχαμε.. κέφια της κλήρωσης, η οποία έβγαλε ελληνικό «εμφύλιο» μεταξύ Πανιωνίου και ΑΟ Θήρας. Σύμφωνα με το επίσημο καλεντάρι της CEV, η πρώτη αναμέτρηση θα οριστεί το διάστημα 28-30/10 και θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη, ενώ η ρεβάνς θα οριστεί 4-6/11 και θα λάβει χώρα στο πλήρως ανακαινισμένο κλειστό «Ανδρέας Βαρίκας», του Πανιωνίου.
Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την ρουμανική Κορόνα Μπρασόφ, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην Ελλάδα, 25-27/11 και η ρεβάνς στη Ρουμανία 2-4/12.
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα μπει στη διοργάνωση, στη δεύτερη φάση της και θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού, Ντούντιγκεν (Ελβετία) – Φεριζάι (Κόσοβο).
ΠΗΓΗ:Αθήνα984