Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Top News

Οικονόμου: 750 κάμερες στην Αττική για ενίσχυση της αστυνόμευσης και τον έλεγχο τροχαίας

από Εύα Λευκοπούλου
Πριν 2 έτη
σε Top News
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 7 προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας Πολίτη αναφέρθηκε ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα το μεσημέρι με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων με την περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών υποδοχής αιτήσεων.

Κατά δεύτερον υλοποιείται σταδιακά η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για επιστροφή 2.500 αστυνομικών στους δρόμους και στις περιπολίες.

Τα φύλλα πορείας δίδονται καθημερινά ανέφερε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι από τη φρουρά του πρωθυπουργού αποχώρησαν ήδη 80 άτομα.
Αναγνώρισε βέβαια τις δυσκολίες κάνοντας λόγο για δυνάμεις αδράνειας που επί δεκαετίες κρατούσαν πίσω το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ παραδέχτηκε ότι ασκούνται πολλές πιέσεις.

Τρίτο θέμα στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από το υπουργείο είναι η οπλοκατοχή κυρίως κυνηγετικών όπλων και τα πολλά εγκλήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με αυτά τα όπλα.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου υπολογίζεται ότι στην επικράτεια υπάρχουν σχεδόν 1 εκατ. κυνηγετικά όπλα. Σκοπός του υπουργείου είναι να αλλάξει το πλαίσιο χορήγησης άδειας αυτών των όπλων καθώς και των όπλων προστασία και των σκοπευτικών προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός τους.

Στο τραπέζι υπάρχει και η ιδέα να δοθεί κάποιο κίνητρο και για εθελοντική παράδοση αυτών των όπλων από τους κατόχους τους.

Το τέταρτο ζήτημα αφορά την ενίσχυση της Τροχαίας και τον ολιστικό σχεδιασμό για το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τις επικίνδυνες παραβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στις σημερινές του ανακοινώσεις για τη λεωφόρο Κηφισού,

Το πέμπτο σημείο στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός αφορά την βία και την εγκληματικότητα ανηλίκων. Αύριο ο κ. Οικονόμου θα έχει συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη γι αυτό το θέμα. Αυτό που προβληματίζει όπως είπε είναι ότι όλο και μικρότερες ηλικίες εμπλέκονται σε αυτά τα περιστατικά.

«Πρέπει να καταλάβουμε τι είδους οικογένειες είναι αυτές που αφήνουν τα παιδιά τους να τριγυρνούν ανεξέλεγκτα μέρα μεσημέρι με σκοπό να εμπλακούν σε επεισόδια όπως έγινε χθες στη Νέα Ιωνία» είπε εμφατικά ο κ. Οικονόμου.

Το έκτο θέμα αφορά τη χρήση καμερών και άλλων ψηφιακών εργαλείων από την Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτός μέσα σε ένα μήνα θα προκηρυχθεί και πάλι ο διαγωνισμός προμήθειας για τις κάμερες σώματος που θα φέρουν οι αστυνομικοί και τα περιπολικά.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι σχεδιάζεται η τοποθέτηση σταδιακά 750 καμερών στην Αττική για την ενίσχυση της αστυνομεύσης αλλά και τον έλεγχο τροχαίας.

Τέλος το έβδομο θέμα αφορά στη διοικητική ανασυγκρότηση και των υπηρεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

ΠΗΓΗ:Αθήνα984

Προηγ.

Οι Γερμανοί «ψηφίζουν» Σάμο και για το φθινόπωρο

Επόμ.

Καλπάζει η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, μείωση 10,3% στις γεννήσεις σε έναν χρόνο

Επόμ.

Καλπάζει η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, μείωση 10,3% στις γεννήσεις σε έναν χρόνο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

no events found

Ροή ειδήσεων

Συνελήφθη 45χρονος για τη μεγάλη φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής

Συνελήφθη 45χρονος για τη μεγάλη φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής

03/07/2025
Καιρός: Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 43αρια

Καιρός: Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 43αρια

03/07/2025
Κυριακή Γρίβα: «Να καεί στην κόλαση» ο δολοφόνος – Η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας της

Κυριακή Γρίβα: «Να καεί στην κόλαση» ο δολοφόνος – Η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας της

03/07/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result