Πέμπτη, 24 Ιουλίου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Top News

Παραινέσεις Τραμπ: H Ευρώπη πρέπει να δράσει εναντίον της εκτός ελέγχου μετανάστευσης

από Ελίζα Λιμοντζόγλου
Πριν 1 μήνα
σε Top News
Δασμοί: Ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο την Κίνα, το Μεξικό και τον Καναδά
Share on FacebookShare on Twitter

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη πως η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει δράση «εναντίον της μετανάστευσης εκτός ελέγχου», κι αυτό «προτού να είναι πολύ αργά».
«Όπως μπορεί πλέον να διαπιστώσει όλος ο κόσμος, η μετανάστευση εκτός ελέγχου οδηγεί σε χάος, σε δυσλειτουργία κι αναταραχή. Και ξέρετε τι; Αυτό συμβαίνει και στην Ευρώπη. Αυτό γίνεται σε πολυάριθμες χώρες της Ευρώπης. Καλά θα έκαναν να κάνουν κάτι, προτού να είναι πολύ αργά», νουθέτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε στρατιωτική βάση, συνδέοντας το ζήτημα με τα επεισόδια στο Λος Άντζελες ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και διαδηλωτές που εναντιώνονται στην πολιτική του για το μεταναστευτικό ζήτημα, εν προκειμένω στις εφόδους με σκοπό τις συλλήψεις και τις απελάσεις παράτυπων μεταναστών.

«Δεν τους αρέσει όταν το λέω, αλλά το λέω καθαρά και δυνατά. Καλά θα κάνουν να κάνουν κάτι προτού να είναι πολύ αργά», επέμεινε ο κ. Τραμπ, ο οποίος εκφράστηκε μπροστά σε ένστολους με κόκκινους μπερέδες.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι στο Λος Άντζελες, όπου ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης και πολίτες που διαδήλωναν εναντίον της πολιτικής του για τη μετανάστευση, έχει γίνει εισβολή «ξένων εχθρών». «Αυτή η αναρχία δεν θα συνεχιστεί. Δεν θα επιτρέψουμε να υφίστανται επιθέσεις ομοσπονδιακοί πράκτορες και δεν θα αφήσουμε αμερικανική πόλη να υφίσταται εισβολή και κατάκτηση από ξένους εχθρούς», πέταξε μπροστά σε ένστολους στρατιωτικούς ο αμερικανός πρόεδρος, που διέταξε να αναπτυχθούν χιλιάδες μέλη των ένοπλων δυνάμεων στην καλιφορνέζικη μεγαλούπολη.

«Αυτό που βλέπετε στην Καλιφόρνια είναι γενικευμένη επίθεση εναντίον της ειρήνης, της δημόσιας τάξης και της εθνικής κυριαρχίας, που διεξάγεται από ταραχοποιούς υπό ξένες σημαίες με σκοπό να συνεχιστεί η ξένη εισβολή στη χώρα μας», είπε ακόμη ο πρόεδρος Τραμπ.

Στην ομιλία αυτή με εξαιρετικά σκληρό τόνο σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις της χώρας, ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «ζώα» και έκρινε πως «φέρουν υπερήφανα τις σημαίες άλλων χωρών».

Φρόντισε να αποδοκιμαστούν ηχηρά ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ και ο πρώην πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, και οι δυο Δημοκρατικοί.

Ο κ. Τραμπ διέταξε να αναπτυχθούν χιλιάδες άνδρες της εθνοφρουράς και 700 πεζοναύτες, αψηφώντας την εναντίωση των αρχών της Καλιφόρνιας, διατεινόμενος πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Ο Λευκός Οίκος αρέσκεται να παρουσιάζει πλέον την εκστρατεία του εναντίον της παράτυπης μετανάστευσης σαν μάχη για τον «πολιτισμό», χρησιμοποιώντας ρητορική που ανησυχεί υπερασπιστές των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων κι αγωνιστές εναντίον του ρατσισμού.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς είχε ήδη εξαπολύσει φραστική επίθεση πρωτοφανούς οξύτητας εναντίον ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην πολύκροτη ομιλία του στη σύνοδο του Μονάχου για τη διεθνή ασφάλεια τον Φεβρουάριο, όταν υποστήριξε πως δεν υπάρχει «πιο επείγον» πρόβλημα από την παράτυπη μετανάστευση στη γηραιά ήπειρο.

Ο Λευκός Οίκος έχει εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του σε παρατάξεις και ηγέτες της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη, από τη Μαρίν Λεπέν ως το γερμανικό κόμμα AfD.

ΑΘΗΝΑ 984/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγ.

Μουσική Εκδήλωση-Αφιέρωμα στην Ημέρα του Πατέρα από τον Δήμο ΒΒΒ

Επόμ.

Προς ψήφιση σήμερα ο νέος ΚΟΚ – Ποιες αλλαγές φέρνει

Επόμ.
Προς ψήφιση σήμερα ο νέος ΚΟΚ – Ποιες αλλαγές φέρνει

Προς ψήφιση σήμερα ο νέος ΚΟΚ – Ποιες αλλαγές φέρνει

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

no events found

Ροή ειδήσεων

Νίκαια: Αυτοκίνητο έπεσε σε σούπερ μάρκετ στην Πέτρου Ράλλη – 3 ελαφρά τραυματίες

Νίκαια: Αυτοκίνητο έπεσε σε σούπερ μάρκετ στην Πέτρου Ράλλη – 3 ελαφρά τραυματίες

24/07/2025
Κύπρος: Στήριξη από ΕΕ και Αίγυπτο για την κατάσβεση πυρκαγιών στη Λεμεσό

Κύπρος: Στήριξη από ΕΕ και Αίγυπτο για την κατάσβεση πυρκαγιών στη Λεμεσό

24/07/2025
Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στον Φενεό

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στον Φενεό

24/07/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result