Με αθρόα συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε η μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση «Χορέψετε, χορέψετε» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την οποία σηματοδοτήθηκε και η ολοκλήρωση του 2ου Φεστιβάλ Αττικής, του καθιερωμένου πλέον θεσμού στα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού
Στην κατάμεστη αίθουσα «Χρήστος Τριάντης», οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, με αφορμή την επέτειο των εκατό ετών από τη συνθήκη της Λωζάννης, ένα μοναδικό αφιέρωμα στη μουσική και χορευτική παράδοση που μεταλαμπάδευσαν οι πρόσφυγες μετά τη μετεγκατάστασή τους στη γη της Αττικής, με την επιμέλεια του Καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρου Λιάβα.
Στον μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έκανε εκτενή αναφορά στην αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας ως συνεκτικό στοιχείο του έθνους και πυλώνα διατήρησης της συλλογικής ιστορικής μνήμης. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως τόνισε, η εκδήλωση «αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι ο πολιτισμός δεν είναι κάτι που περιορίζεται στα στενά όρια μιας ιστορικής έρευνας, δεν παράγεται ούτε και απευθύνεται σε μια μικρή μερίδα ‘μυημένων’. Αντιθέτως, είναι μια αδιάκοπη πνευματική παραγωγή, που δένει αρμονικά το χθες με το σήμερα βάζοντας τα θεμέλια για το αύριο, που εκφράζει δημιουργικά το στίγμα του συνόλου της κοινωνίας, καθώς – σε τελευταία ανάλυση – απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις».
Ο κ. Πατούλης ανέφερε επίσης, ότι στην Περιφέρεια Αττικής έγινε μια ολοκληρωμένη προσπάθεια για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση οι πολίτες σε ποιοτικό πολιτιστικό περιεχόμενο: «Είμαι υπερήφανος, γιατί στην ολοκλήρωση της θητείας μας, μπορώ να πω ότι δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να προσφέρουμε στους πολίτες και τους επισκέπτες της Αττικής ένα από τα εκλεκτότερα πολιτιστικά προγράμματα της χώρας. Και αυτό δεν ήταν δαπάνη, ούτε πολυτέλεια. Ήταν μια πραγματική επένδυση στο πιο ‘βαρύ χαρτί’ της θετικής εικόνας της Περιφέρειάς μας σε όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.
Στην παράσταση συμμετείχαν οι δεξιοτέχνες μουσικοί Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί-τραγούδι), Μάνος Κουτσαγγελίδης (κανονάκι-τραγούδι), Ιορδάνης Κουζηνόπουλος (λαούτο-τραγούδι), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Ηλίας Υφαντίδης (ποντιακή λύρα-τραγούδι), Παναγιώτης Τοπαλίδης (νταούλι), Βασίλης Γραμματικός (γκάιντα), Κωνσταντίνα Πάτση, Μαρία Ζιάκα και Δημήτρης Κωνσταντής (τραγούδι). Επί σκηνής εμφανίστηκαν περίπου 200 μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Χοροπαιδεία» με την επιμέλεια του Βασίλη Καρφή και της Μαρίας Ζιάκα. Η έρευνα, η καλλιτεχνική επιμέλεια και η παρουσίαση ήταν του Λάμπρου Λιάβα.