Μία συζήτηση για την νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, μία συναυλία του Αποστόλου Ρίζου και ένα αφιέρωμα στην σπουδαία ποιήτρια Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η ημέρα…
- Με αφορμή το ψηφιακό release του σάουντρακ της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη με τίτλο “Η μπαλάντα μίας τρύπιας καρδιάς”, o σκηνοθέτης θα υποδεχθεί τον διακεκριμένο Γάλλο συνθέτη Ζαν-Μισέλ Μπερνάρ, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.Θ α προλογίσει ο Γιάννης Οικονομίδης και θα παρευρεθούν οι πρωταγωνιστές της ταινίας: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης και Στάθης Σταμουλακάτος.Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει την προβολή ολιγόλεπτου βίντεο για τον Ζαν-Μισέλ Μπερνάρ . Στη συνέχεια, ο συνθέτης θα συνομιλήσει με τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό και τον κινηματογραφικό κριτικό του περιοδικού «Αθηνόραμα» Χρήστο Μήτση για το πώς δούλεψε τη μουσική της ταινίας «Η Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς». Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
- Μετά από μια πλούσια περίοδο με εμφανίσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, ο Απόστολος Ρίζος επιστρέφει στην Αθήνα, στο Σταυρό του Νότου Club, για μια μοναδική συναυλία. Με ρυθμό, συναίσθημα, θεατρικότητα και δεξιοτεχνία, ο Απόστολος Ρίζος και η “πολυμήχανη”μουσική παρέα του, εξαφανίζουν τα σύνορα μεταξύ των διαφορετικών μουσικών καταγωγών, περνώντας αδιόρατα από το ρεμπέτικο στην παράδοση και από το λαϊκό στη ροκ μπαλάντα.
-
* Το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας και οι φίλοι της ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ, που έφυγε πρόσφατα, διοργανώνουν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για να την τιμήσουν. αγαπημένη ποιήτρια, έφυγε στα 81 της χρόνια, αφήνοντας πίσω ένα μεγάλο ποιητικό έργο μεταφρασμένο σε 10 και πλέον γλώσσες, αλλά και πολλές μεταφραστικές εργασίες. Υπήρξε πνευματική κόρη του Νίκου Καζαντζάκη και είναι αξιοσημείωτο, ότι το πρώτο της ποίημα το παρουσίασε σε ηλικία μόλις 17 χρόνων.Η ποίησή της διακρίνεται από έντονα «ταξίδια» σε φανταστικές χώρες…. Το 1962 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο Ποίησης της πόλης της Γενεύης. Το 1985 με το Β΄Κρατικό Βραβείο Ποίησης, ενώ το 2000 τιμήθηκε με το Βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη από την Ακαδημία Αθηνών. Έξι χρόνια πριν το θάνατό της, της απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του έργου της.