Οι οικογένειες με παιδιά και οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό «άνοιξαν» φέτος τις διακοπές του Πάσχα, αφού ήδη το Σαββατοκύριακό που μας πέρασε πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν ή επέστρεψαν από τις χώρες διαμονής τους στην Ελλάδα για τις γιορτές.
Η φετινή πασχαλινή περίοδος σημειώνει ιδιαίτερη κινητικότητα σε ταξίδια, αφού συμπίπτουν Καθολικό και Ορθόδοξο Πάσχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης της AEGEAN οι πτήσεις τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού είναι γεμάτες και καταγράφουν πολύ υψηλές πληρότητες που φτάνουν και το 95%.
Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη, οπότε αναμένονται και οι όποιες πρώτες μεγαλύτερες καθυστερήσεις λόγω εναέριας κυκλοφορίας, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες αναχωρούν προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας από τα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι πολλοί από αυτούς έχουν προγραμματίσει να επιστρέψουν στο τέλος της εβδομάδας μετά το Πάσχα (από 23 έως 26 Απριλίου) επεκτείνοντας σημαντικά την παραμονή στον όποιο προορισμό της επιλογής τους.
Πιο γεμάτα τα αεροπλάνα σε σχέση με πέρυσι
Για τα περισσότερα δρομολόγια της AEGEAN την περίοδο από 14 έως και 27 Απριλίου, η μέση πληρότητα των πτήσεων ξεπερνά το 75%, παρουσιάζοντας αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024, με ορισμένους προορισμούς να ξεπερνούν σε πληρότητα το 85% ή και το 90%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω και του Καθολικού Πάσχα η κίνηση από το εξωτερικό προς την Ελλάδα είναι αισθητά αυξημένη.
Οι προορισμοί που κερδίζουν στις προτιμήσεις
Οι Έλληνες ταξιδιώτες επιλέγουν φέτος για τις διακοπές τους, μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, όπως το Παρίσι, τη Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, τη Λισσαβόνα, αλλά και ανερχόμενους προορισμούς όπως τη Μάλτα, το Ντουμπρόβνικ και τη Σμύρνη.
Στο εσωτερικό της χώρας τις προτιμήσεις κερδίζουν η Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά), οι Κυκλάδες, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης που σταδιακά ανακάμπτει, αλλά και η Κέρκυρα, Κως και Χίος που διατηρούν εξίσου τη δημοφιλία τους.
πηγή: news247.gr