Εξελίξεις στη δικογραφία που γεννήθηκε μετά το τέλος της δίκης με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου και την τιμωρία της από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας δύο φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίας των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, σηματοδότησε η απόφαση του δικαστηρίου να διαβιβάσει τα πρακτικά της πολύκροτης δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών από τέσσερις ιατροδικαστές και έναν παθολογοανατόμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης αποφάσισε την αναστολή καθηκόντων τριών κρατικών ιατροδικαστών, για λόγους δημοσίου συμφέροντος μετά την διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθούν για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε αρμοδιότητα μόνο για τα τρία συγκεκριμένα πρόσωπα, που είναι δημόσιοι λειτουργοί και όχι για τον ιδιώτη ιατροδικαστή και τον παθολογανατόμο.
Με ενδιαφέρον τώρα αναμένεται η διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί το αδίκημα για το οποίο αυτεπαγγέλτως οι δικαστές διαβίβασαν τα πρακτικά στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.
Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, που διατάχθηκε πριν καν στεγνώσει το μελάνι της καταδικαστικής απόφασης για την Ρούλα Πισπιρίγκου, τα ελεγχόμενα πρόσωπα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις πριν ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφασίσει για την άσκηση ή μη της ποινικής δίωξης.
ΠΗΓΗ:Αθήνα984