Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Top News

Σε επαναληπτικές Εκλογές η Τουρκία: Προηγείται ο Ερντογάν με 49,5%, ο Κιλιτσντάρογλου στο 44,49%

από Δήμητρα Μπαλαρή
Πριν 2 έτη
σε Top News
Σε επαναληπτικές Εκλογές η Τουρκία: Προηγείται ο Ερντογάν με 49,5%, ο Κιλιτσντάρογλου στο 44,49%
Share on FacebookShare on Twitter

Οι δύο μονομάχοι των εκλογών στη Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα αναμετρηθούν σε Β’ γύρο για την ανάδειξη του νικητή στον «θρόνο» της προεδρίας στις 28 Μαΐου 2023.

Ο «σουλτάνος» δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το 50%, με το οποίο θα καθάριζε από τον πρώτο γύρο, καθώς με καταμετρημένο το 98,06% των ψήφων, προηγείται με ποσοστό 49,34% στον Α΄γύρο των εκλογών έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος εξασφαλίζει 44,99% και ο Ογάν 5,24%.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι είναι ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, για την ανάδειξη προέδρου της Τουρκίας. Το ποσοστό του ξεκίνησε από περίπου 65% χθες το απόγευμα της Κυριακής, ενώ με την ενσωμάτωση του 90% των ψήφων στις 23:00 το βράδυ έπεσε κάτω από το 50%.

Να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση επιμένει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα, καταγγέλλοντας  «αλλοιώσεις» και συνεχείς ενστάσεις.

Σε αντίθεση με το 2018, ο Ερντογάν «έχασε» την Κωνσταντινούπολη, όπως και την Άγκυρα με οριακή διαφορά ενώ το 2014 και το 2018 κέρδισε τις εκλογές χωρίς να χρειαστεί δεύτερος γύρος (ποσοστό 51,79% το 2014 και 52,59% το 2018).

«Ζωντανός» ο Ερντογάν
Αργά τα ξημερώματα της Δευτέρας ο επικεφαλής του ανώτερου εκλογικού συμβουλίου της Τουρκίας (YSK, η εθνική εφορευτική επιτροπή), ο Αχμέτ Γενέρ, ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 49,49% των ψήφων και ο βασικός αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει 44,49%, με το 91,93% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί μετά τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα χθες Κυριακή.

Όπως όλα δείχνουν, οδηγούμαστε σε δεύτερο γύρα εκλογών στη γειτονική χώρα την 28η Μαΐου. Ο Ερντογάν μένει «ζωντανός» παρά τα γκάλοπ που έδειχναν καθαρό προβάδισμα του υποψηφίου της ενωμένης αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου.

«Χάνει» Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα ο Ερντογάν
Εκλογικό θρίλερ διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, που όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο Ερντογάν, είναι η πόλη όπου ο υποψήφιος που επικρατεί εκλέγεται και πρόεδρος. Αργά τα ξημερώματα της Κυριακής, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ήταν μπροστά από τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη με διαφορά 2,5%. Ωστόσο, τα λεγόμενα του «σουλτάνου» μάλλον δεν επαληθεύονται, τουλάχιστον όχι από την πρώτη Κυριακή.

Στην Άγκυρα, ο Κιλιτσντάρογλου τις πρώτες πρωινές ώρες καταλαμβάνει 47,31% έναντι 46% του Ερντογάν.

«Κλειδί» στον Β’ γύρο ο Ογάν που μάλλον «γέρνει» προς Ερντογάν
Με τα σημερινά δεδομένα όμως, και το γεγονός ότι ο νικητής των εκλογών θα βγει στον Β’ γύρο στις 28 Μαΐου, ο νυν πρόεδρος της Τουρκίας φαίνεται να έχει το πάνω χέρι.

Ο λόγος είναι πως ο υποψήφιος πρόεδρος Σινάν Ογάν, που συγκεντρώνει ποσοστό-έκπληξη 5,28%, θεωρείται πολύ πιθανό να στηρίξει τον Ταγίπ Ερντογάν στις επαναλληπτικές εκλογές. Ο τέταρτος υποψήφιος πρόεδρος Μουχαρέμ Ιντζέ συγκεντρώνει μόλις το 0,43% των ψήφων και σίγουρα δεν μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα μεταξύ των δύο μονομάχων.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του μετά τα μεσάνυχτα, ο Σινάν Ογάν φρόντισε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το αν θα στηρίξει Ερντογάν ή τον Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο, λέγοντας ότι «θα εξετάσει τις επιλογές».

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι Τούρκοι του εξωτερικού και κυρίως της Γερμανίας που τρέφουν αγάπη προς τον «σουλτάνο».

Σύμφωνα με τον χάρτη των αποτελεσμάτων στην Τουρκία, που δείχνει την προέλευση των ψηφοφόρων, ο Κιλιτσντάρογλου αντλεί τις μεγαλύτερες δυνάμεις του από τα μικρασιατικά παράλια και τις σεισμοπαθείς περιοχές. Στην άλλη πλευρά, ο Ερντογάν έχει μεγάλη ισχύ στην ενδοχώρα της Τουρκίας και την Ανατολία.

Με κόκκινο χρώμα είναι οι περιοχές όπου προηγείται ο Κιλιτσντάρογλου και με πορτοκαλί οι περιοχές που »κατακτά» ο Ερντογάν.

Πηγή: iefimerida.gr/kosmos/se-epanaliptikes-ekloges-i-toyrkia

Προηγ.

«Προσπάθεια αφανισμού των ΚΔΑΠ των Δήμων» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Επόμ.

To σημερινό 15/5 πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών

Επόμ.
Το προεκλογικό πρόγραμμα (19/6) των πολιτικών αρχηγών

To σημερινό 15/5 πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 08:00

Ροή ειδήσεων

ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

30/05/2025
Ν. Ανδρουλάκης: Το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σκάνδαλο βαθιάς διαφθοράς με τη σφραγίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Ανδρουλάκης: Το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σκάνδαλο βαθιάς διαφθοράς με τη σφραγίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

30/05/2025
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη

30/05/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result