Πέμπτη, 29 Μαΐου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Αυτοδιοίκηση

Σε πλήρη κινητοποίηση η Περιφέρεια Αττικής – 126 μηχανήματα στους δρόμους

από Εύα Λευκοπούλου
Πριν 2 έτη
σε Αυτοδιοίκηση
Σε πλήρη κινητοποίηση η Περιφέρεια Αττικής – 126 μηχανήματα στους δρόμους
Share on FacebookShare on Twitter

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» βρήκε σε ετοιμότητα τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Ο Γιώργος Πατούλης σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά το προσωπικό της Περιφέρειας, τους αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της Διοίκησης «που εργάζονται νυχθημερόν για τη διευκόλυνση των πολιτών», αλλά και τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδη, την πολιτική ηγεσία των εμπλεκόμενων υπουργείων, τους δημάρχους και τα αρμόδια στελέχη των δήμων. Επίσης, ιδιαιτέρως ευχαριστεί τη διοίκηση του ΕΚΑΒ για την άριστη συνεργασία, ως προς την εξυπηρέτηση νεφροπαθών, με τα οχήματα της Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας :«Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας».

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας επιχειρεί στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας με 126 μηχανήματα και προσωπικό υπό τις οδηγίες του κ. Πατούλη και τον συντονισμό του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Β. Κόκκαλη, ως εξής:

61 μεγάλα εκχιονιστικά, 27 μικρά εκχιονιστικά 4Χ4 για δημοτικούς δρόμους και καθαρισμό δρόμων όπου υπάρχει ανάγκη π.χ. οι δρόμοι που οδηγούν σε νοσοκομεία όπως το Νοσοκομείο Παίδων και το Σισμανόγλειο, 35 φορτωτές JCB για μεταφορά άλατος και αποχιονισμό και 3 πλατφόρμες απομάκρυνσης εγκλωβισμένων οχημάτων. Παράλληλα, με 4 οχήματα 4Χ4 η Περιφέρεια σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ εξυπηρετεί από το πρωί περιστατικά μεταφοράς νεφροπαθών, ενώ τα οχήματα είναι διαθέσιμα και για κάθε συμπολίτη μας που έχει άμεση ανάγκη διακομιδής σε δομή Υγείας ή έχει εγκλωβιστεί στην οικία του.

Σχετικά με τον εκχιονισμό των δρόμων, προτεραιότητα δόθηκε στους μεγαλύτερους οδικούς άξονες όπως είναι η Κηφισού, η Αθηνών – ΝΕΟΑΚ-παράπλευρο Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, με τον τελευταίο να χρήζει ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας, αφού η Ν.Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας περιοδικά διέκοπτε την λειτουργία των λεωφόρων Μεσογείων, Κηφισίας, Λαυρίου κ.ο.κ. οι οποίες παρά τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, παρέμειναν συνεχώς ανοιχτές. Μόνο η Κατεχάκη τα ξημερώματα της Δευτέρας έκλεισε προληπτικά για 45 λεπτά, σε συνεννόηση με την Τροχαία προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα αποχιονισμός, ενώ ανάλογη ήταν η αντιμετώπιση και στη λεωφόρο Σχιστού, η οποία έκλεισε για περίπου 1 ώρα, τις βραδινές ώρες.

Οπως επισημαίνεται η αρμοδιότητα της Περιφέρειας στη λεωφόρο Κηφισού φτάνει μέχρι τον κόμβο της Αττικής Οδού και πέραν αυτού του σημείου, την αρμοδιότητα συντήρησης έχει η Νέα Οδός, ενώ ο αποκλεισμός ή μη της οδού, εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Τροχαίας. Επισημαίνεται πως καταλυτική είναι η συνδρομή του βαρέος οχήματος – Jet Broom – με ειδική λεπίδα 5,5 μέτρων μήκους, ικανού για αποχιονισμό 2 λωρίδων ταυτόχρονα με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα (50-60km/hr), ψεκασμό θερμού αέρα και χωρητικότητα αλατιού 9 τόνους, χάρη στο οποίο παρέμειναν ανοιχτοί οι μεγάλοι οδικοί άξονες: Κηφισού, Κατεχάκη, Μεσογείων και Κηφισίας, ενώ συνέδραμε και στην στην Αττική οδό στην έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού.

Για την ταχύτερη μάλιστα τροφοδοσία των μηχανημάτων αποχιονισμού, λειτουργούν 9 υπαίθριοι αποθηκευτικοί χώροι αντιπαγετικού αλατιού όπου είχαν πρόσβαση και οι όμοροι Δήμοι, στους οποίους σχεδόν καθολικά τους χορηγήθηκε επιπρόσθετη ποσότητα 250 τόνων αλατιού. Τέλος, η Περιφέρεια ενημερώνει ότι θα υπάρξει προληπτική ρίψη αλατιού στο οδικό δίκτυο τις πρώτες βραδινές ώρες.

ΠΗΓΗ:newsit.gr

Προηγ.

Νίκος Μπάμπαλος: «Παραμένουμε στους δρόμους μέχρι να περάσει η κακοκαιρία…!»

Επόμ.

Grammy Awards 2023: Τα πιο εντυπωσιακά beauty looks της βραδιάς

Επόμ.
Grammy Awards 2023: Τα πιο εντυπωσιακά beauty looks της βραδιάς

Grammy Awards 2023: Τα πιο εντυπωσιακά beauty looks της βραδιάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 50 Shades Of Music
    19:00 - 21:00

Ροή ειδήσεων

Πρεμιέρα αύριο για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Πρεμιέρα αύριο για τις πανελλαδικές εξετάσεις

29/05/2025
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά – Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά – Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

29/05/2025
Βαρύτατες κατηγορίες για τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων

Βαρύτατες κατηγορίες για τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων

29/05/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result