Άγρια σύγκρουση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Νίκης Κεραμέως με φόντο την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα».
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας την ώρα που από τα θεωρεία της Βουλής παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση μαθητές από σχολείο των Τρικάλων, χαρακτήρισε «ελεεινό υποκείμενο» και «φαύλο» τον υπουργό Υγείας καθώς όπως είπε έσπευσε πρώτος να δώσει τα διαπιστευτήρια στον εργοστασιάρχη, ενώ απευθυνόμενη προς τη Νίκη Κεραμέως διερωτήθηκε, «θα πείτε κάτι στην κυβέρνηση; Θα πείτε κάτι για την προσπάθεια εγκωμιασμού της εργοδοσίας που έστειλε στον άλλο κόσμο πέντε εργαζόμενες;».
Με τη σειρά της η υπουργός Εργασίας άσκησε οξεία κριτική στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας την ότι εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι άλλο ο σεβασμός στον ανθρώπινο πόνο και άλλο η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Οι αναφορές σας σταμάτησαν τη στιγμή που έφυγαν οι μαθητές των Τρικάλων από την αίθουσα. Είναι ντροπή να δημιουργείτε εντυπώσεις».

Για την προσωπική επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη, η υπουργός Εργασίας την έψεξε ότι είναι «ανεπίτρεπτο» να αναφέρεται σε συναδέλφους με αυτό τον τρόπο, ενώ δεν είναι καν παρόντες, κάνοντας λόγο για χαμηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού.
Στην ανταπάντησή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την υπουργό για «στυγνά» και «ξετσίπωτα» ψεύδη και «χαμηλού επιπέδου» τοποθέτηση. «Διολισθήσατε στην κατάντια να υπερασπίζεστε τον Γεωργιάδη. Τον καημένο το συνάδελφο που τον κατηγόρησα εν τη απουσία του, σας αφήνω να τον καμαρώνετε», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας την υπουργό.
ΠΗΓΗ:Aθήνα 9.84







