Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Top News

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Κ. Μητσοτάκης

από Ελίζα Λιμοντζόγλου
Πριν 1 έτος
σε Top News
Το μήνυμα Μητσοτάκη στους 14 ηγέτες του ΕΛΚ
Share on FacebookShare on Twitter

Με το ζήτημα της ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα θα προσέλθει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου οι οποίες ξεκινούν σήμερα στις Βρυξέλλες, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στον Καναδά όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στις 24 και 25 Μαρτίου.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για την αμυντική ετοιμότητα της Ευρώπης και την εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης της τεχνολογικής και βιομηχανικής βάσης της ΕΕ στον τομέα της άμυνας και , σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι η ΕΕ πρέπει όχι μόνο να δαπανήσει περισσότερα για την άμυνα αλλά να βρει τρόπο να ξοδεύει πιο έξυπνα και να συντονίσει τις αμυντικές δαπάνες.

Η χώρα μας θεωρεί πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόβλεψη στους νέους δημοσιονομικούς κανόνες να εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες κατά την διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, αναμένεται ωστόσο να τονίσει ότι αυτό δεν αρκεί , ούτε είναι η φιλόδοξη σε σχέση με όσα πρέπει να γίνουν στην ευρωπαϊκή άμυνα..

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει στην παρέμβασή του να τονίσει ότι θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το πώς θα βρεθούν κεφάλαια για να χρηματοδοτηθεί η ευρωπαϊκή άμυνα.

Αναμένεται επίσης να τονίσει ότι η Ε.Ε. πρέπει να βρει τρόπο για κοινές προμήθειες αμυντικού υλικού στην Ουκρανία με αποζημίωση των κρατών-μελών για αμυντικό υλικό ευρωπαϊκής προέλευσης.

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητηθεί επίσης η κατάσταση που επικρατεί στην Λωρίδα της Γάζας, αλλά και οι εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον κ. Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει την σταθερή θέση της Ελλάδας για συνέχιση της στήριξης στην Ουκρανία, ενώ αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του και για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Οδησσό και τις συζητήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Γάζα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει την αυξανόμενη ανησυχία της ελληνικής πλευράς για τις μεγάλες απώλειες αμάχων και την ανθρωπιστική κρίση.

Ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός, απελευθέρωσης όλων των ομήρων και διάνοιξης όλων των οδών για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, προκειμένου να ανακουφιστούν οι αθώοι που υποφέρουν στη Γάζα.
Θα τονίσει επίσης ότι είναι σημαντικό να αποτραπεί η περαιτέρω αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής και θα επαναλάβει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλλει σε κάθε προσπάθεια που θα οδηγήσει στην επίτευξη περιφερειακής σταθερότητας.

Στην ατζέντα της Συνόδου συμπεριλαμβάνεται και το ζήτημα της διεύρυνσης της ΕΕ, αλλά και το αγροτικό, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να έχει υιοθετήσει πλήρως την θέση για επιβράδυνση των ρυθμών της πράσινης μετάβασης στον αγροτικό τομέα.

Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Καναδά και στην διάρκεια της επίσκεψής αυτής θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για την απόκτηση από την χώρα μας νέων πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair.
Η επιβεβαίωση ήρθε από συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη μεγάλη καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail»., σημειώνοντας ότι το συνολικό κόστος για την προμήθεια των νέων αεροπλάνων ανέρχεται σε περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά πέντε αεροσκαφών τύπου DHC-515 μέσω του εξοπλιστικού προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» και ακόμα δύο μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα δύο τελευταία θα έχουν ως έδρα την Ελλάδα και θα επιχειρούν κανονικά στη χώρα μας, όμως θα έχουν ως προτεραιότητα τις αποστολές ευρωπαϊκής βοήθειας σε περίπτωση μεγάλων πυρκαγιών σε άλλη χώρα.

Πέραν της συμφωνίας για τα νέα Canadair, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό, να έχει επαφές με την ομογένεια και να παρουσιάσει στην επιχειρηματική κοινότητα του Καναδά “τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας”.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Προηγ.

Ανοίγουν οι ανανεωμένες αίθουσες του 3ου ορόφου του Μουσείου Μπενάκη

Επόμ.

Οι ταινίες της εβδομάδας

Επόμ.
Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • Αρχίζει το Ματς
    14:00 - 15:00

Ροή ειδήσεων

Η ΕΕ στον αγώνα κατά της λειψυδρίας – Επενδύσεις 15 δισ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για το νερό – «Καμπανάκι» για την Ελλάδα

Η ΕΕ στον αγώνα κατά της λειψυδρίας – Επενδύσεις 15 δισ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για το νερό – «Καμπανάκι» για την Ελλάδα

06/06/2025
Δύο συλλήψεις για το θανατηφόρο τροχαίο στην Ποσειδώνος

Δύο συλλήψεις για το θανατηφόρο τροχαίο στην Ποσειδώνος

06/06/2025
Χιλιάδες ενοικιαστές – δικαιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση των 800 ευρώ

Χιλιάδες ενοικιαστές – δικαιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση των 800 ευρώ

06/06/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result