Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Αυτοδιοίκηση

Στον Δήμο Πεντέλης παραχωρήθηκε το «Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας»

από Γιώργος Μισιάκας
Πριν 3 μήνες
σε Αυτοδιοίκηση
Στον Δήμο Πεντέλης παραχωρήθηκε το «Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας»
Share on FacebookShare on Twitter

Υπεγράφη η παραχώρηση του τουριστικού ακινήτου «Ροδοδάφνη Πεντέλης», γνωστό ως «Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Δήμο Πεντέλης, όπως ανακοίνωσε η ΕΤΑΔ.

Η παραχώρηση, διάρκειας 20 ετών, ανοίγει τον δρόμο για την αποκατάσταση και ανακαίνιση του Μεγάρου και του περιβάλλοντος χώρου, με στόχο να μετατραπεί σε ένα ζωντανό Κέντρο Πολιτιστικών και Πνευματικών Δράσεων για όλη την πόλη.

Το «Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας», ή αλλιώς «Καστέλο της Ροδοδάφνης» αποτελεί ένα τοπόσημο για την Αττική. Το κηρυγμένο ως νεότερο μνημείο βρίσκεται στο λόφο Κουφού του Δήμου Πεντέλης, κοντά στο ομώνυμο Αστεροσκοπείο. Η οικοδόμησή του ξεκίνησε το 1840 και αποτελούσε το καλοκαιρινό ανάκτορο της Δούκισσας της Πλακεντίας. Το επιβλητικό κτίριο είναι γοτθικού τύπου, διώροφο, με υπογείους και περιφερικούς βοηθητικούς χώρους. Την κατασκευή του είχε αναλάβει ο αρχιτέκτονας Σταμάτης Κλεάνθης, που υπήρξε αρχιτέκτονας πολλών από τα κτίρια της Δούκισσας της Πλακεντίας, ενώ κατασκευάστηκε με κύριο οικοδομικό υλικό το γνωστό πεντελικό μάρμαρο.

Η δήμαρχος Πεντέλης  Νατάσσα Κοσμοπούλου επισήμανε: «Η παραχώρηση του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας στον Δήμο Πεντέλης αποτελεί ιστορική στιγμή και μεγάλη νίκη για την πόλη μας. Ένα εμβληματικό τοπόσημο της Αττικής, με τεράστια πολιτιστική και ιστορική αξία, περνά επιτέλους στα χέρια της τοπικής κοινωνίας, με στόχο να αναγεννηθεί ως ζωντανό Κέντρο Πολιτιστικών και Πνευματικών Δράσεων. Ευχαριστώ θερμά την ΕΤΑΔ και την Πολιτεία για τη συνεργασία. Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε αυτή τη συμφωνία με πράξεις και έργα που θα αναδείξουν το Μέγαρο σε φάρο πολιτισμού, παιδείας και εξωστρέφειας για ολόκληρη την Πεντέλη».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Πεντέλης ικανοποιείται. Με την παραχώρηση του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας, μια σημαντική εκκρεμότητα κλείνει προς όφελος τόσο του Δήμου όσο και της ΕΤΑΔ. Το ιστορικό αυτό ακίνητο θα αποκτήσει ξανά ζωή! Και αφού συντηρηθεί και ανακαινιστεί, θα μπορούν να το απολαύσουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής για τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες».
Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΤΑΔ Ηρώ Χατζηγεωργίου, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε τη σύναψη μιας σημαντικής συμφωνίας με τον Δήμο Πεντέλης, η οποία δίνει οριστική λύση σε ένα χρόνιο και σύνθετο ζήτημα που παρέμενε άλυτο επί σειρά ετών. Η συνεργασία αυτή αποτελεί παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν υπάρχει κοινή βούληση και στόχευση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Είναι βασικός πυλώνας της στρατηγική μας η αξιοποίηση τόσο σημαντικών ακινήτων, ώστε να δημιουργούμε προοπτικές ανάπτυξης, να ενισχύουμε τον πολιτισμό και τον τουρισμό, προσφέροντας ουσιαστικά οφέλη στους δημότες και την τοπική οικονομία».

Προηγ.

«Μαύρο ρεκόρ» εργατικών δυστυχημάτων – 55 νεκροί από την αρχή του έτους

Επόμ.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Διεθνούς Συμμαχίας για την Προστασία της Κληρονομιάς

Επόμ.
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα χαιρετίζει την πτώση του καθεστώτος Άσαντ – Ανάγκη για ομαλή μετάβαση εξουσίας

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Διεθνούς Συμμαχίας για την Προστασία της Κληρονομιάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 08:00

Ροή ειδήσεων

Συνελήφθη 45χρονος για τη μεγάλη φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής

Συνελήφθη 45χρονος για τη μεγάλη φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής

03/07/2025
Καιρός: Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 43αρια

Καιρός: Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 43αρια

03/07/2025
Κυριακή Γρίβα: «Να καεί στην κόλαση» ο δολοφόνος – Η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας της

Κυριακή Γρίβα: «Να καεί στην κόλαση» ο δολοφόνος – Η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας της

03/07/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result