Συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι η Προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη η οποία θα εξετάσει το αίτημα του Χρήστου Τριαντόπουλου για απευθείας παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο.
Για «δημοκρατικό πραξικόπημα και ακραίο επεισόδιο συγκάλυψης», κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή την πρόθεση για απευθείας παραπομπή του Χρήστου Τριαντοπούλου στην δικαιοσύνη, δίχως να ολοκληρωθεί η διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
«Ποτέ δεν είπαμε ο κ. Τριαντόπουλος να μην ελεγχθεί από την Βουλή. O κ. Μητσοτάκης αυτό ζητά. Επιχειρεί ένα πραξικόπημα κατά της αλήθειας και του δικαίου. Ψήφισαν την προανακριτική αλλά μόλις είδαν τα σκούρα, τα μαζεύουν», ανέφερε μιλώντας στο Κontra channel.
Εν τω μεταξύ, την κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι σε κυβέρνηση και ΝΔ, αποτυπώνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις. Σύμφωνα με την Alco, για λογαριασμό της τηλεόρασης του Αλφα, σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν κατανόησε τα μηνύματα των συγκεντρώσεων για το δυστύχημα στα Τέμπη και μόλις ένας στους τρεις απαντά θετικά.
Στην ερώτηση για το εάν το λεγόμενο μπάζωμα έγινε με κυβερνητική εντολή ή ήταν αποτέλεσμα λαθών, το 54% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η αλλοίωση στον τόπο της τραγωδίας έγινε με εντολή του Μαξίμου, ενώ μόλις 3 στους 10 πολίτες μιλούν για λάθη.
ΑΘΗΝΑ 984