Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης, από το Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών η κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου. Το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη ηθοποιό είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί της, μεταξύ αυτών η αδερφή της και οι πέντε ανιψιές της.
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών, την Παρασκευή 7 Ιουνίου, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα η υγεία της ηθοποιού είχε επιβαρυνθεί πολύ και νοσηλευόταν σε θεραπευτήριο.
Τη θλιβερή είδηση της απώλειας έκανε γνωστή η ανιψιά της, Άννα Στυλιανοπούλου. «Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε γαλήνια από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία και γιαγιά Δέσποινα Στυλιανοπούλου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας, θα μας λείψεις πολύ», έγραψε στο instagram.
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ’ την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία «Ξένος της νύχτας» και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς. Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη. Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο ήταν το 1967 στην ταινία «Αχ αυτή η γυναίκα μου!» δίπλα στους Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ.
Μάλιστα, το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά. Επίσης, μεγάλη της επιτυχία ήταν και η ραδιοφωνική εκπομπή «Η Πυργοδέσποινα της κουζίνας» σε κείμενα Μίμη Τραϊφόρου που κράτησε δεκαπέντε χρόνια και χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή. Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά.
ΠΗΓΗ:Αθήνα984