Αλλαγές στον θεσμό του προσωπικού γιατρού, με στόχο την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πολιτών, προωθεί το υπουργείο Υγείας με μέτρα ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας προχωρά σε σύνδεση των αποδοχών που θα έχουν οι προσωπικοί γιατροί με επιπλέον παροχές για τα προγράμματα πρόληψης, ενώ όσοι από τους αγροτικούς γιατρούς επιλέξουν την ειδικότητα της γενικής ιατρικής θα ενισχύονται από το κράτος με 30.000 ευρώ το χρόνο αν παραμείνουν για άλλα 5 χρόνια στο ΕΣΥ και σε θέση προσωπικού γιατρού.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργος Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε σημερινή συνέντευξη τύπου, οι πολίτες που θα επιλέγουν τον δικό τους προσωπικό γιατρό ο οποίος δεν θα είναι ανάμεσα στους συμβεβλημένους – θα πληρώνουν από τη τσέπη τους, την επίσκεψη.
Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη σημείωσε ότι, αυτή στιγμή στον θεσμό του προσωπικού γιατρού συμμετέχουν 2.215 γιατροί από τον Δημόσιο τομέα, 1.272 από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ έχει εγγραφεί το 56% των πολιτών. Το 60% των γιατρών απαιτείται στην Αττική.
Αναμένονται σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας , 1.375 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, εκ των οποίων ιοι 360 θα είναι γιατροί, οι 600 νοσηλευτές, 385 λοιπό προσωπικό και οι 30 μέλη ΔΕΠ.
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε πως θα λειτουργήσουν επτά Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας, στα οποία θα συμμετέχουν Πανεπιστημιακοί καθηγητές.
ΠΗΓΗ:Αθήνα984