Σάββατο, 14 Ιουνίου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Αυτοδιοίκηση

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου

από Γιώργος Μισιάκας
Πριν 2 έτη
σε Αυτοδιοίκηση
ΚΕΔΕ: Αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για μετά τις εκλογές ζήτησε το ΔΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη χτεσινή συνεδρίαση εξέδωσε ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης που δέχτηκε από «αγνώστους»  ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ καταδικάζει με κατηγορηματικό κι απερίφραστο τρόπο την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου κι εκφράζει την αμέριστη στήριξη του στον δήμαρχο και την οικογένεια του.

Τονίζει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό, που έγινε λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, δυναμιτίζει το προεκλογικό κλίμα και θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε τοπικό επίπεδο.

Υπογραμμίζει ότι προκαλεί εύλογη αγανάκτηση το γεγονός ότι  αν και ο δήμαρχος Λαμιέων είχε καταγγείλει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είχε γίνει αποδέκτης απειλών σε βάρος του και σε βάρος μελών της οικογένειάς του στις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, δυστυχώς δεν έγινε τίποτα που να αποτρέψει το θλιβερό περιστατικό.

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ζητά  από τα όργανα της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας να διερευνήσουν άμεσα τόσο το περιστατικό της επίθεσης, όσο και των απειλών που σύμφωνα με την καταγγελία προηγήθηκαν, ώστε οι δράστες της επίθεσης κι όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς να οδηγηθούν τάχιστα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Σε μια περίοδο που η χώρα και οι τοπικές μας κοινωνίες δοκιμάζονται από αλλεπάλληλες κρίσεις και τραγικά γεγονότα όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές και οι πλημμύρες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πλήττονται οι θεσμοί της Δημοκρατίας και της Αυτοδιοίκησης από τέτοιας μορφής περιστατικά.

Οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και να καταδικάσουμε έμπρακτα κάθε μορφής βία σε βάρος πολιτικών κι αυτοδιοικητικών προσώπων. Η βία δεν έχει καμία θέση στην Αυτοδιοίκηση», καταλήγει το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ακολουθεί αναλυτικά το ψήφισμα του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου

Στη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση η βία δεν έχει θέση

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2023, μετά από πρόταση του Προέδρου της Λάζαρου Κυρίζογλου, συζήτησε το περιστατικό της επίθεσης που δέχθηκε από «αγνώστους», ο συνάδελφος Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος κι εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος καταδικάζει με κατηγορηματικό κι απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου κι εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας στο συνάδελφο δήμαρχο και την οικογένεια του.
  • Το συγκεκριμένο περιστατικό, που έγινε λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, δυναμιτίζει το προεκλογικό κλίμα και θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε τοπικό επίπεδο.
  • Μας προκαλεί εύλογα αγανάκτηση το γεγονός πως και στο πρόσφατο παρελθόν, όπως ο δήμαρχος Λαμιέων με δημόσια δήλωση του καταγγέλλει, ο ίδιος είχε γίνει ξανά αποδέκτης απειλών από αγνώστους, τόσο σε βάρος του, όσο και σε βάρος μελών της οικογένειας του, τις οποίες είχε καταγγείλει στις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, χωρίς δυστυχώς να γίνει τίποτα που να αποτρέψει το θλιβερό περιστατικό.
  • Ζητούμε από τα όργανα της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας να διερευνήσουν άμεσα τόσο το περιστατικό της επίθεσης, όσο και των απειλών που σύμφωνα με την καταγγελία προηγήθηκαν, ώστε οι δράστες της επίθεσης κι όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς να οδηγηθούν τάχιστα ενώπιον της Δικαιοσύνης.
  • Σε μια περίοδο που η χώρα και οι τοπικές μας κοινωνίες δοκιμάζονται από αλλεπάλληλες κρίσεις και τραγικά γεγονότα όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές και οι πλημμύρες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πλήττονται οι θεσμοί της Δημοκρατίας και της Αυτοδιοίκησης από τέτοιας μορφής περιστατικά.
  • Οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και να καταδικάσουμε έμπρακτα κάθε μορφής βία σε βάρος πολιτικών κι αυτοδιοικητικών προσώπων.

Η βία δεν έχει καμία θέση στην Αυτοδιοίκηση

Προηγ.

Κατοικίες προς ενοικίαση αναζητά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

Επόμ.

Απόψε οι μάχες Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και ΑΕΚ σε Europa και Conference League

Επόμ.
Απόψε οι μάχες Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και ΑΕΚ σε Europa και Conference League

Απόψε οι μάχες Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και ΑΕΚ σε Europa και Conference League

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    16:00 - 20:59

Ροή ειδήσεων

Ο Γιάννης Συμεωνίδης στην εκπομπή Namaste του Επικοινωνία 94 για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Γιάννης Συμεωνίδης στην εκπομπή Namaste του Επικοινωνία 94 για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

13/06/2025
Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι είπαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι

Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι είπαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι

13/06/2025
Λειψυδρία: Το καλοκαίρι η διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου για τα ύδατα

Λειψυδρία: Το καλοκαίρι η διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου για τα ύδατα

13/06/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result