Την πεποίθηση ότι μια συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα είναι πολύ κοντά και ότι σε αυτό συνέβαλε το αμερικανικό πλήγμα στα πυρηνικά του Ιράν εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Χάγη ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
«Θεωρώ ότι αυτό βοήθησε λίγο, ότι έδειξε δύναμη. Ακόμη και πριν από αυτό, ήμασταν πολύ κοντά στο να έχουμε συμφωνία για τη Γάζα».
Σχετικά με τα πυρηνικά του Ιράν
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου και ερωτηθείς αν καταστράφηκαν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις, ο Τραμπ απάντησε πως:
«Βεβαίως υπάρχουν αναφορές για το ότι δεν καταστράφηκαν αλλά το Ισραήλ θα μας δώσει τις πληροφορίες. Εγώ πιστεύω ότι καταστράφηκαν τελείως. Αν δείτε το πριν και το μετά ήταν όλα μαύρα.
Πιστεύω ότι καταστράφηκαν τελείως. Δεν κατάφεραν να σώσουν τα πυρηνικά τους. Δεν πρόλαβαν να μεταφέρουν κάποιο υλικό. Άλλωστε, ήξεραν ότι θα τους βομβαρδίσουν και είχαν φύγει».
«Είχαμε μία σπουδαία νίκη»
Είχαμε μια σπουδαία νίκη και ήταν για όλους γιατί αν έκαναν διαφορετικά θα είμασταν στην γωνία και θα τους περιμέναμε».
Για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ αποκαλώντας τον χαιδευτικά Μπι Μπι είπε ότι «Θα πρέπει να είναι περήφανος για τον εαυτό του».
πηγή: cnn.gr