Τρίτη, 10 Ιουνίου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Lifestyle

Τσικνοπέμπτη: Συμβουλές για σωστό μαρινάρισμα και ζουμερό κρέας

από Εύα Λευκοπούλου
Πριν 2 έτη
σε Lifestyle
Τσικνοπέμπτη: Συμβουλές για σωστό μαρινάρισμα και ζουμερό κρέας
Share on FacebookShare on Twitter

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει κι εσύ ετοιμάζεις το πιο πλούσιο τραπέζι με ζουμερά και λαχταριστά κρέατα που θα απολαύσεις με την οικογένεια και τους κολλητούς σου. Σου έχει λείψει άλλωστε μιας και τα τελευταία τρία χρόνια στερήθηκες τη συγκεκριμένη παραδοσιακή μάζωξη. Πρόκειται για τη δεύτερη Πέμπτη της Σαρακοστής που βρίσκεται 11 ημέρες μακριά από την Καθαρά Δευτέρα. Κι αν δεν νηστεύεις είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσεις πιστά το έθιμο που θέλει να τσικνίσεις aka να δημιουργήσεις τα πιο λαχταριστά κρεατικά.

 

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζεις όλες τις λεπτομέρειες για το σωστό μαρινάρισμα αλλά και τις συμβουλές των chef για ζουμερό αποτέλεσμα. Πριν ανάψεις λοιπόν τη φωτιά δες στη συνέχεια τι πρέπει να προσέξεις.

Η σωστή μαρινάδα 

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζει ότι σκοπός της μαρινάδας είναι να μαλακώσει το κρέας και να αποκτήσει μοναδική γεύση. Χάρη στα μπαχαρικά που χρησιμοποιείς για να το μαρινάρεις μπορεί να αποκτήσει έντονη, ανάλαφρη ή ακόμη και εξωτική. Αν αγαπάς και προτιμάς το κόκκινο κρέας θα χρειαστεί να προσθέσεις στην μαρινάδα, εκτός από τα απαραίτητα μπαχαρικά και κόκκινο κρασί.

 

Το μαρινάρισμα βήμα-βήμα

  • Αρχικά πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στη στεγνή και την υγρή μαρινάδα. Η στεγνή περιέχει μπαχαρικά όπως πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, ή κάρυ και μυρωδικά όπως δεντρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι. Στην υγρή πρέπει να βάλεις το κρέας σε ένα σκεύος με κρασί μαζί με τα  μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
  • Αν έχεις σκοπό να ψήσεις λευκό κρέας όπως το κοτόπουλο ο χυμός λεμονιού είναι απαραίτητος και συνοδεύεται από μουστάρδα, γενναία δόση ελαιόλαδου και ρίγανη. Για μια πιο ιδιαίτερη γεύση αντικαθιστάς το χυμό λεμονιού με εκείνον του πορτοκαλιού και προσθέτεις σκόρδο και δεντρολίβανο
  • Για το πιο σκληρό κρέας ακολουθείς την εξής διαδικασία: Μέσα σε ένα μπολ θα ρίξεις μέλι, ελαιόλαδο, μουστάρδα και ξύδι. Ανακατεύεις καλά και αφήνεις το κρέας να μαλακώσει και να πάρει μια τέλεια γεύση
  • Για εξωτική πινελιά μαρινάρεις το κρέας σε ρούμι με χυμό από lime και μερικά κομμάτια τζίντζερ και εστραγκόν. Θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα
  • Κι αν αγαπάς τα λαχανικά υπάρχει τρόπος να χαρίσεις στο κρέας τη θρεπτική τους αξία αλλά και γεύση. Το μαρινάρεις με κρεμμύδι και πολύχρωμες πιπεριές
  • Μην πετάξεις τη μαρινάδα μιας και μπορείς να αλείφεις το κρέας με αυτή κατά τη διάρκεια το ψησίαμτος.
  • Και κάτι ακόμη εξίσου σημαντικό: Αλατίζεις το κρέας τη στιγμή ακριβώς που το βγάζεις από τη μαρινάδα και λίγο πριν το ψήσεις
  • Αν θέλεις το κρέας να έχει έντονη γεύση θα πρέπει να μείνει στη μαρινάδα και μέσα στο ψυγείο για 24 τουλάχιστον ώρες διαφορετικά και για ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα 2-3 ώρες είναι αρκετές.

Tips για ζουμερό κρέας 

  • Προκειμένου να παραμείνει το κρέας ζουμερό το ψήνεις σε δυνατή φωτιά. Είναι ο μοναδικός τρόπος να κρατήσει τα υγρά του και να αποκτήσει την απαραίτητη κρούστα
  • Προσοχή στη λεπτομέρεια με το αλάτι το οποίο ρίχνεις στο κρέας μερικά δευτερόλεπτα πριν το βάλεις στη σχάρα κι αυτό επειδή έχει την ιδιότητα να στεγνώνει το κρέας και να μην επιτρέπει το σωστό ψήσιμο
  • Το πάχος του κρέατος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Αν είναι χτυπημένο και πολύ λεπτό μετά το ψήσιμο είναι στεγνό και σκληρό
  • Λεμόνι και ξίδι: Αποφεύγεις την υπερβολική ποσότητα στη μαρινάδα. Και τα δύο καθιστούν το κρέας σκληρό.
    το πολύ λεμόνι εξαφανίζει κάθε γεύση κρέατος
  • Καλό είναι αν έχεις επιλέξεις μεγάλα κομμάτια κρέατος και τα ψήσεις στο φούρνο καλό είναι να τα τυλίξεις σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και να τα αφήσεις στους 200 βαθμούς για μιάμισι περίπου ώρα.

ΠΗΓΗ:tlife.gr

Προηγ.

Εύκολοι χρωματικοί συνδυασμοί για να μην φοράς συνέχεια μαύρο

Επόμ.

Η Κρίστυ Καθάριου στον 94.0 και την εκπομπή Dr.No-Art&Act

Επόμ.
Η Κρίστυ Καθάριου στον 94.0 και την εκπομπή Dr.No-Art&Act

Η Κρίστυ Καθάριου στον 94.0 και την εκπομπή Dr.No-Art&Act

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 08:00

Ροή ειδήσεων

Η ΕΕ στον αγώνα κατά της λειψυδρίας – Επενδύσεις 15 δισ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για το νερό – «Καμπανάκι» για την Ελλάδα

Η ΕΕ στον αγώνα κατά της λειψυδρίας – Επενδύσεις 15 δισ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για το νερό – «Καμπανάκι» για την Ελλάδα

06/06/2025
Δύο συλλήψεις για το θανατηφόρο τροχαίο στην Ποσειδώνος

Δύο συλλήψεις για το θανατηφόρο τροχαίο στην Ποσειδώνος

06/06/2025
Χιλιάδες ενοικιαστές – δικαιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση των 800 ευρώ

Χιλιάδες ενοικιαστές – δικαιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση των 800 ευρώ

06/06/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result